Zlata generacija IB-ja dobila zaslužene diplome


15.09.2015

10 dijakov 4. IB-generacije je šolanje zaključilo s 40 in več točkami na maturi.

 

Avtor: Žan V. Govekar iz 3. h

Fotograf: Aljaž Repnik iz 4. c

Knjižnica Gimnazije Kranj, 8. september 2015

 

Teden po začetku novega šolskega leta se je na svoji nekdanji šoli zbrala 4. IB-generacija. Njim v čast in poklon smo jim profesorji in dijaki mednarodne mature pripravili slovesno podelitev diplom. Skupaj smo proslavili njihov večletni trud in izjemne dosežke na maturi. Zlata generacija IB-ja je dosegla najboljše rezultate doslej, saj je s povprečjem 37 točk na maturi in s kar desetimi zlatimi maturanti močno presegla svetovno povprečje.

Šolanje na Gimnaziji Kranj so pričeli leta 2010, čez dve leti pa so bili že vpisani in tudi sprejeti na program mednarodne mature. Vsak s svojimi pričakovanji ter strahovi. Po dvoletnem trudu, garanju in seveda tudi ob veselju ter druženju se je strah polegel, pričakovanja pa so obrodila sadove – dosegli so izjemne rezultate in potrdili svoj potencial, ki so ga morali dokazati že ob vpisu na program. Vse prisotne je na začetku pričakala pesem Gaudeamus Igitur nato pa je vse pozdravila Maša Remškar, dijakinja 4. h, ki je vodila in povezovala celotno podelitev. V slavnostnem nagovoru je ravnatelj mag. Franci Rozman poudaril velik uspeh dijakov na mednarodni maturi. Omenil je 100-odstotni uspeh vseh dijakov Gimnazije Kranj, saj so prav vsi opravili maturo. Uspeh na mednarodni maturi je močno nad svetovnim povprečjem, kar je gospod ravnatelj podprl s prigodo o argentinskih dijakih, kjer so mednarodno maturo opravili samo štirje dijaki. Za odhajajočo generacijo so pripravili umetniški program, v katerem so sodelovali pevke in instrumentalisti Vivien Isabel Herak Hadaš, Maša Remškar, Jera Toporiš, Domen Gabrijel, Luka Selan in Blaž Stojanovič. Prisotni maturanti so ob cvetju prejeli svoje težko prigarane diplome, med njimi tudi 10 zlatih maturantov: Gal Bumbar, Maruša Hrobat, Jaš Šemrl, Katarina Brlec, Neva Ulčar, David Dolhar, Tilen Košir, Tilen Kristanc, Nina Mitič in Lara Oblak. Nekateri maturanti so že bili v tujini, kjer se pripravljajo na študij, kamor se je odpravilo kar nekaj dijakov četrte IB-generacije. Vsem želimo uspešen študij in prijeten začetek samostojnega in odraslega življenja, saj ste opravili zrelostni izpit – maturo.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
avgust september oktober
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se