Zlata in srebrna kolajna na državnem prvenstvu v plavanju za Gimnazijo Kranj


26.09.2017

Gimnazijo Kranj smo zastopali plavalci Tina Čelik, Maša Gomboc, Nika Čelik, Neža Pogačar, Vid Potočnik in Tilen Zarnik ter nekdanji plavalci Nika Krkoč, Silvester Dani in Martin Grmek.

 

Avtorica: Neža Pogačar iz 2. a

 

V petek, 22. septembra 2017, je na letnem bazenu Ilirija v Ljubljani potekalo šolsko državno prvenstvo v plavanju. Kljub slabim vremenskim razmeram in oslabljeni ekipi zaradi številnih obolenj se nas je 9 dijakov podalo v boj na čim boljše rezultate. Gimnazijo Kranj smo zastopali plavalci Tina Čelik, Maša Gomboc, Nika Čelik, Neža Pogačar, Vid Potočnik in Tilen Zarnik ter nekdanji plavalci Nika Krkoč, Silvester Dani in Martin Grmek. Tako registrirani kot neregistrirani plavalci smo nastopili v disciplini 50 m prosto. Tekmovanje je potekalo po nekoliko neznanem in manj pogostem, vendar zelo atraktivnem sistemu. Najprej so potekale kvalifikacije, ločeno za kategoriji registriranih in neregistriranih tekmovalcev, v katerih smo nastopili vsi. Nato se je osem najboljših neregistriranih plavalcev uvrstilo v finale in s tem tudi v boj za medalje. Med njimi so bili tudi vsi trije naši, ki so več kot uspešno opravili s finalom. Med fanti se je naslova državnega prvaka veselil Martin Grmek, njegov uspeh pa je dopolnil še Silvester Dani s srebrom, med dekleti je Nika Krkoč osvojila končno 7. mesto. Za registrirane plavalce je bil sistem izločanja še nekoliko težji, saj si si moral najprej s kvalifikacijami priboriti mesto med najboljšimi dvaintridesetimi, nato si se potegoval za najboljšo šestnajsterico, zatem za najboljšo osmerico, na koncu pa so najboljši nastopili še v velikem finalu štirih plavalcev. Med našimi plavalci so si mesto med prvimi dvaintridesetimi priborili Vid Potočnik, Maša Gomboc ter Tina Čelik, ki je posegla še dve stopnji višje in v močni konkurenci v finalu najboljših osmih osvojila odlično 7. mesto. Na koncu je potekala še štafeta 4 x 50 m prosto, v katerem je naša ekipa v zasedbi Tina Čelik, Maša Gomboc, Vid Potočnik ter Tilen Zarnik osvojila 6. mesto. S tem se je zaključilo še eno športno tekmovanje, kjer smo dijaki Gimnazije Kranj dokazali, da nismo na vrhu le na tekmovanjih v znanju, ampak smo tudi v športu med najboljšimi v Sloveniji.   
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
november december januar
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se