Kranjski gimnazijci osvojili 8 srebrnih priznanj na Cankarju in Zelenem peresu

01. julij 2021 / Avtor: prof. Tina Lušina Basaj

Ocenjevanje Cankarjevega tekmovanja in ekološko-novinarskega tekmovanja Zeleno pero je bilo letos nesorazmerno.

Obe državni tekmovanji sta letos potekali na daljavo zaradi izrednih razmer, prav tako pa je bil način ocenjevanja drugačen. Državno Cankarjevo tekmovanje je potekalo v soboto, 22. 5. 2021. Sodelovalo je 10 naših dijakov, kar 6 dijakinj je prejelo srebrno priznanje. V kategoriji za 1. in 2. letnik so bile srebrne: Neja Prodan iz 2. a, Izabela Letonja iz 2. b, Brina Mohar iz 1. e in Neža Kočevar iz 2. č. Med tekmovalci iz 3. in 4. letnika sta srebrno priznanje dobili Nina Cankar iz 3. a in Taja Dagarin iz 4. e. Letos žal tekmovalci niso imeli komisije, ki bi bila enaka za vse, ampak so manjše število esejev ocenjevali različni ocenjevalci. Večkrat sem pisala organizatorki tekmovanja, da tako ocenjevanje na državnem tekmovanju ni dopustno, a brez uspeha. Moji pomisleki so bili upravičeni. Upam, da bo naslednje leto ocenjevanje spet enako za vse.

Državno ekološko-novinarsko tekmovanje Zeleno pero je potekalo v sredo, 21. 4. 2021. Na njem je sodelovalo 9 naših dijakinj, 2 od njih sta osvojili srebrno priznanje, in sicer Gaja Bumbar iz 3. h in Ana Šmid iz 3. h. Na letošnjem državnem tekmovanju je bilo ocenjevanje strožje od prejšnjih let. Upam, da se naslednje leto ocenjevanje spet vrne na stare tirnice.

Kljub vsem zapletom dijakinjam na Cankarjevem tekmovanju in Zelenem peresu za vsa osvojena srebrna priznanja iskreno čestitamo!

nazaj na Novice