Znamo tudi brez mobilnih telefonov

Drugošolci Gimnazije Kranj tradicionalno na taboru v Prekmurju

Avtorica: Eva Jagodic iz 2. e

V tednu OIV smo se vsi dijaki drugega letnika udeležili naravoslovno–raziskovalnega tabora v Prekmurju. Tabor smo kot že vrsto let poprej postavili v vasi Stanjevci.
V soboto, 15. junija 2024, smo se v jutranjih urah z avtobusi odpravili iz Kranja. Po nekaj urah vožnje smo končno prispeli na cilj. Takoj smo se lotili postavljanja šotorov in urejanja tabora. V popoldanskih urah smo se pomerili v igrah brez meja. Nekatere od »disciplin« so bile skakanje z vrečami, razne štafete in igra Oxford – Cambridge. V naslednjih dveh dneh so sledile delavnice. Medtem ko so nekateri razredi sodelovali pri bioloških delavnicah v taboru, so drugi preizkusili najrazličnejše ovire v Pustolovskem parku Bukovniško jezero, se sprehodili po gozdu, polnem energetskih točk ob Bukovniškem jezeru, ali pa so obiskali vojašnico v Murski Soboti. Tam so nam vojaki predstavili orientacijo, streljanje z zračno puško, temeljne postopke oživljanja, sam poklic vojaka in še kaj. Na taboru seveda ni manjkalo športnega duha. Vsi razredi smo se namreč pomerili v medrazrednih igrah. Fantje so neutrudno streljali na gole, medtem ko smo se dekleta trudila čim več žog spraviti čez mrežo. Po mnogih napetih tekmah, dih jemajočih podajah in spektakularnih golih ter sprejemih so v nogometu zmagali dijaki 2. c, v odbojki pa so bila najboljša dekleta 2. f. V torek zjutraj smo pospravili tabor, vse stvari naložili na avtobuse in se odpeljali v Terme 3000, kjer smo se ves ljubi dan sproščali v bazenih ali ob njih.
V prostem času me je navdušilo, da dijaki nismo uporabljali mobilnih telefonov. Vsi smo raje igrali namizne igre, predvsem najrazličnejše igre s kartami, ali pa odbojko, badminton in nogomet. Dokazali smo, da se znamo zabavati tudi brez pametnih naprav.
Pred zasluženim počitkom smo se vsak večer podružili še ob tabornem ognju. Vsi razredi smo pripravili kratek program, da smo animirali svoje sovrstnike. Videli smo najrazličnejše točke, od zanimivih kvizov, nagradnih iger, pevskih nastopov do igre s kartončki. Po programu je sledilo petje ob spremljavi nadobudnih kitaristov, ki je trajalo pozno v noč. Da pa nas ni zeblo, se moramo zahvaliti dijakom, ki so vsak večer postavili taborni ogenj. Veseli smo, da nas ni močil dež, tako kot je predhodne generacije, in upamo, da bo tako tudi za prihodnje generacije. Tabor bo vsekakor ostal v naših spominih še vrsto let.

nazaj na Reportaže