PONOVITEV SLOVENSKEGA PRAVOPISA IN SLOVNICE TER UPORABNIH BESEDILNIH VRST

Na delavnici bomo ponovili oz. osvežili osnovna pravopisna in slovnična znanja ter obnovili oz. se naučili pisanja besedilnih vrst, ki jih potrebujete praktično vsak dan.

Izvajalka: prof. Martina Lušina Basaj, martina.lusina-basaj@guest.arnes.si

Termin: po dogovoru, začetek v oktobru

Cena: 30-urni 110 € in 15- urni 55 €


UMETNOSTNA ZGODOVINA

Spoznavali bomo umetnostna obdobja in najpomembnejše umetnine od jamskih poslikav iz časa prazgodovine do moderne umetnosti. Ob izbranih spomenikih bomo primerjali temeljne značilnosti umetnostnih slogov in obenem spoznavali osnovno terminologijo in različne tehnike. Predavanja bomo popestrili s končnim izletom na Dunaj.
Izvajalka: prof. Anita Omejec

DEBATIRANJE ZA STARŠE

Delavnice lahko imenujemo tudi: pro et contra. Debatiranje je stalnica povsod, kjer uresničujemo sebe, svoje želje, potrebe in z lahkoto dosežemo zastavljene cilje z znanji tehnik uspešnih ugovorov nasprotnim stališčem. Te tehnike nam pomagajo, da okolica dobro sprejema naša izražanja mnenj.
Z debatnimi tehnikami si pomagamo: pri pisnem izražanju, pri pripravi prepričljivega govornega nastopa in pri razreševanju vsakdanjih komunikacijskih situacij.
Izvajalka: prof. Tanja Tomšič, tanja.tomsic@guest.arnes.si
Termin: po dogovoru
Cena: 30-urni: 110 € 15-urni: 55 €

TEHNIKE SPROŠČANJA

Na rednih tedenskih srečanjih nas mag. Franc Rozman spoznava s tehnikami, ki nam v hitrem življenjskem in delovnem vsakdanu pomagajo ustaviti se v trenutku in začutiti sebe, svoje (ne)prožno telo, občutke, blokade ...
Tibetanske vaje, qi gong, hata joga, dihanje, osnove shiatsu masaže in refleksne masaže stopal ter vsakokratna meditacija nam korak za korakom odpirajo pot v svet notranjega miru, hkrati pa telo in um postajata prožnejša in bolj živa. Doseženi rezultati so bogato darilo za le nekaj namensko uporabljenih trenutkov našega vsakdana.
Izvajalec: mag. Franci Rozman, franci.rozman@guest.arnes.si
Termin: pričetek v oktobru, vsak torek ob 19. uri v mali telovadnici Gimnazije Kranj

REKREACIJA NA PLESNI NAČIN

Naše telo naj nam bo v veselje, aktivnosti in zavedanje gibov pa igra. Vsi nosimo gibanje in plesno izraznost v svojih telesih, mogoče prav vaša čaka, da jo spet izbezamo na površje in se skupaj potrudimo za boljše počutje. Ob glasbi se bomo posvetili sebi in izvajali vaje za moč, oblikovanje telesa, aktivacijo globokih mišic, stabilizacijo, raztezanje, sproščanje, umiritev. Občasno bomo vključevali rekvizite, uporabili različne plesne namige in ustrezno glasbo. Plesno predznanje ni potrebno, nikakor pa ne škodi.
Izvajalka: prof. Nataša Jerkovič, nata.jerkovic@gmail.com
Termin: začetek oktobra do konca maja, ob ponedeljkih 2 šolski uri
Cena: 60 urni tečaj 220 €, pri vsaj 8 udeležencih

SLOVENŠČINA ZA PRISELJENCE

Udeleženci bodo dobili informacije o ustanovah za ciljno skupino priseljencev in informacijo o točkah za tujce. Delavnica bo pomagala vsakemu, da ob osebnem integracijskem in izobraževalnem načrtu doseže integracijo v slovensko družbo. Program bo izveden glede na individualne potrebe udeležencev.
Izvajalka: prof. Tanja Tomšič, tanja.tomsic@guest.arnes.si
Termin: po dogovoru
Cena: 30-urni: 110 € 15-urni: 55 €

VEČ INFORMACIJ
Eva Gašperlin
eva.gasperlin@guest.arnes.si
www.gimkr.si/sola-za-starse/
telefon: 04 281 17 16 ali 281 17 10

Prijave zbiramo do 25. 9. 2016.

PRIJAVNICA

Uporabne povezave

2017 2018 2019
marec april maj
p t s č p s n
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z: