Jezikovni tečaji

Vpisujemo v jezikovne tečaje za šolsko leto 2023/24 - podaljšan vpis do 3. 10. 2023

Tečaji trajajo 60 šolskih ur in potekajo 1x tedensko po dve šolski uri. Začnejo se v prvi polovici oktobra. Cena tečaja je 280 €. Izjemi sta začetni in nadaljevalni tečaj španščine, ki se začneta že septembra. Potekala bosta 1x tedensko po dve šolski uri in bosta v celoti obsegala 40 šolskih ur. Cena za začetni ali nadaljevalni tečaj španščine je 200€.

Urnik za šolsko leto 2023/24

Jezik

Nivo

Termin  

Učilnica

Začetek

francoščina

nadaljevalni

ponedeljek

17:00 - 18:30

16

9. 10. 2023

španščina*

začetni

ponedeljek

18:00 - 19:30

14

11. 9. 2023

 

nadaljevalni

torek

18:00 - 19:30

14

12. 9. 2023

nemščina

začetni

ponedeljek

18:30 - 20:00

3

9. 10. 2023

Tečaj se izvaja v kolikor je prijavljenih zadostno število kandidatov. 

Prijavnica

Izpolnjeno prijavnico pošljite na katja.pegam@gimkr.si ali Gimnazija Kranj, Koroška cesta 13, 4000 Kranj.

Francoščina

Med miti in legendami.

Miti in legende, ki krožijo o francoščini in njeni težavnosti, so res zgolj miti in legende. Občasno je francoščina odraslim lahko tudi malce lažja, ker imamo že toliko jezikovnih izkušenj, ki smo si jih nabrali skozi leta, ki nam lahko olajšajo razumevanje tega jezika.
Na tečaju se trudimo poudariti ustno izražanje, kadar je to le mogoče, da se znebimo strahu pred svojo lastno obremenjenostjo, da mora biti vse popolno. Na tečaju se naučimo dovolj, da se lahko v Franciji bolje znajdemo v marsikateri situaciji.

Nemščina

Če zmorejo Nemci, Avstrijci, Lihtenštajnci, Švicarji, Luksemburžani, južni Tirolci in Alzačani, zmorete tudi vi.

Nemščina, ki je po krivici zaznamovana s predsodki, očitajoč ji surovost, grobost in zaletavost, nosi v sebi vitalno pripovedno moč, vsebuje bogat besedni nabor in pestro izbiro stavčnih struktur, ki mu omogočajo spevnost in eleganco.
Na tečajih nemščine boste spoznali pravo lepoto jezika in njegovo neizmerno uporabno vrednost. Kmalu boste z lahkoto spremljali športne prenose na nemških kanalih ter se prepuščali nostalgiji in dogodivščinam komisarja Rexa. Naučite se nemško in potovanje nach Wien oder Klagenfurt bo postalo mala malica ali recimo raje kar ein Klacks.

Španščina

Španščina ni španska vas.

Z znanjem španščine se po svetu ne boste izgubili: takoj za kitajščino je drugi jezik po številu govorcev, med jeziki na spletu je takoj za angleščino, španščino kot pogovorni jezik slišimo na vseh celinah, je jezik diplomacije. Če pa jeziku dodamo še temperament, ki nas popelje v tople kraje, zgodovinska mesta, nežno glasbo in dobro hrano, je španščina zagotovo jezik, ki vas bo zasvojil.

Ruščina

Z znanjem ruščine do vesolja in nazaj.

Ruščina je slovanski jezik in je našemu ušesu blizu, zaradi podobnosti s slovenščino se ga lahko naučimo lažje in hitreje. Zelo hitro precej razumemo, tudi slovnica vam ne bo delala prevelikih preglavic. Z malo truda in učenja boste pa hitro tudi spregovorili v ruščini. Povpraševanje po znanju ruščine se povečuje, saj je vedno več gospodarskih in kulturnih stikov z Rusijo in drugimi nekdanjimi državami Sovjetske zveze. Na tečaju se boste naučili sporazumevanja v vseh pomembnih življenjskih situacijah in še mnogo več. Ruščina nam odpira vrata v svet, saj jo govori več kot 300 milijonov ljudi. Zakaj se ne bi tega čudovitega jezika naučili tudi vi?

Angleščina

Angleščina je vpeta v vsa področja človekovega bivanja.

Pri angleščini se boste lahko začeli učiti popolni začetniki in tisti, ki bi radi le osvežili že malce pozabljeno znanje. Ker znanje angleškega jezika pride prav v vseh sferah družbenega življenja, se boste na tečajih lahko naučili tako fraz in besedišča, ki je potrebno za vsakdanje sporazumevanje v različnih družbenih situacijah, kot tudi slovnice, ki sega od splošnega znanja, potrebnega za pravilno sporazumevanje, do višjih slovničnih struktur. Po našem tečaju boste boljši in samozavestnejši govorci.