Jezikovni tečaji

Vpisujemo v jezikovne tečaje za šolsko leto 2022/23

Prijavnica

Izpolnjeno prijavnico pošljite na katja.pegam@gimkr.si ali Gimnazija Kranj, Koroška cesta 13, 4000 Kranj.

60-urni tečaji se odvijajo 1x tedensko. Začnejo se v prvi polovici oktobra.

Cena tečaja je 280 €.

Urnik za šolsko leto 2022/23

Jezik Nivo Stopnja Termin Učilnica Začetek
Francoščina Začetni A1 Torek
17:00 - 18:30
16 11.10.2022
Španščina Začetni A1 Torek
17:45 - 20:00
14 11.10.2022

Angleščina

Angleščina je vpeta v vsa področja človekovega bivanja.

Pri angleščini se boste lahko začeli učiti popolni začetniki in tisti, ki bi radi le osvežili že malce pozabljeno znanje. Ker znanje angleškega jezika pride prav v vseh sferah družbenega življenja, se boste na tečajih lahko naučili tako fraz in besedišča, ki je potrebno za vsakdanje sporazumevanje v različnih družbenih situacijah, kot tudi slovnice, ki sega od splošnega znanja, potrebnega za pravilno sporazumevanje, do višjih slovničnih struktur. Po našem tečaju boste boljši in samozavestnejši govorci.

Francoščina

Med miti in legendami.

Miti in legende, ki krožijo o francoščini in njeni težavnosti, so res zgolj miti in legende. Občasno je francoščina odraslim lahko tudi malce lažja, ker imamo že toliko jezikovnih izkušenj, ki smo si jih nabrali skozi leta, ki nam lahko olajšajo razumevanje tega jezika.
Na tečaju se trudimo poudariti ustno izražanje, kadar je to le mogoče, da se znebimo strahu pred svojo lastno obremenjenostjo, da mora biti vse popolno. Na tečaju se naučimo dovolj, da se lahko v Franciji bolje znajdemo v marsikateri situaciji.

Nemščina

Če zmorejo Nemci, Avstrijci, Lihtenštajnci, Švicarji, Luksemburžani, južni Tirolci in Alzačani, zmorete tudi vi.

Nemščina, ki je po krivici zaznamovana s predsodki, očitajoč ji surovost, grobost in zaletavost, nosi v sebi vitalno pripovedno moč, vsebuje bogat besedni nabor in pestro izbiro stavčnih struktur, ki mu omogočajo spevnost in eleganco.
Na tečajih nemščine boste spoznali pravo lepoto jezika in njegovo neizmerno uporabno vrednost. Kmalu boste z lahkoto spremljali športne prenose na nemških kanalih ter se prepuščali nostalgiji in dogodivščinam komisarja Rexa. Naučite se nemško in potovanje nach Wien oder Klagenfurt bo postalo mala malica ali recimo raje kar ein Klacks.

Španščina

Španščina ni španska vas.

Z znanjem španščine se po svetu ne boste izgubili: takoj za kitajščino je drugi jezik po številu govorcev, med jeziki na spletu je takoj za angleščino, španščino kot pogovorni jezik slišimo na vseh celinah, je jezik diplomacije. Če pa jeziku dodamo še temperament, ki nas popelje v tople kraje, zgodovinska mesta, nežno glasbo in dobro hrano, je španščina zagotovo jezik, ki vas bo zasvojil.

Ruščina

Z znanjem ruščine do vesolja in nazaj.

Ruščina je slovanski jezik in je našemu ušesu blizu, zaradi podobnosti s slovenščino se ga lahko naučimo lažje in hitreje. Zelo hitro precej razumemo, tudi slovnica vam ne bo delala prevelikih preglavic. Z malo truda in učenja boste pa hitro tudi spregovorili v ruščini. Povpraševanje po znanju ruščine se povečuje, saj je vedno več gospodarskih in kulturnih stikov z Rusijo in drugimi nekdanjimi državami Sovjetske zveze. Na tečaju se boste naučili sporazumevanja v vseh pomembnih življenjskih situacijah in še mnogo več. Ruščina nam odpira vrata v svet, saj jo govori več kot 300 milijonov ljudi. Zakaj se ne bi tega čudovitega jezika naučili tudi vi?

Kitajščina

Jezik bodočnosti.

Dandanes se v svetu vse bolj uveljavlja potreba po znanju kitajskega jezika. Z 1,4 milijarde govorci velja kitajščina za najbolj razširjen materni jezik na svetu ter najpogostejši jezik v svetu spletne komunikacije.
Na začetnem tečaju kitajščine se boste s pomočjo slovenske in kitajske učiteljice naučili osnov kitajščine in spoznali bogato kitajsko kulturo. Ker bo znanje kitajskega jezika v prihodnosti nepogrešljivo, vabljeni, da se ga začnete učiti tudi vi.