Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je kratek tekstovni zapis (besedilo), ki ga spletna stran ob obisku pošlje brskalniku. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani, kot so npr. piškotki za prijavo in piškotki za nakupovalno košarico. Drugi pa so namenjeni izboljšavi uporabniške izkušnje pri uporabi spletne strani in se uporablja npr. za shranjevanje uporabnikovih preferenc in za spremljanje obiska na spletnem mestu, kar omogoča izboljšave uporabniške izkušnje.

Zakaj se uporabljajo?

Spletna stran Gimnazije Kranj uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Stran je dostopna na povezavi https://www.gimkr.si/piskotki/.

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki omogočajo normalno delovanje spletnega mesta.

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
PHPSESSID identifikacija seje do zaprtja brskalnika Gimnazija Kranj

Analitični piškotki

Piškotki, s katerimi merimo število obiskovalcev na spletnih straneh. Niso nujno potrebni za delovanje strani, nam pa zelo olajšajo sprejemanje odločitev, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo. Vse informacije, ki jih ti piškotki zberejo, so anonimne.

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
_ga statistika obiska 2 leti Google Analytics

Onemogoči analitične piškotke

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.