7. srečanje gorenjskih srednješolskih zborov

26. april 2023 / Avtor: Erik Šmid, prof.; Fotografije: Marta Skoberne

Oba gimnazijska zbora nastopila na tradicionalnem srečanju gorenjskih srednješolskih zborov

7. srečanje gorenjskih srednješolskih zborov

V sredo, 15. marca 2023, ob 18. uri je v večnamenski športni dvorani Biotehniškega centra Naklo potekalo sedmo srečanje gorenjskih srednješolskih zborov z naslovom Pesem mladosti. Prireditev, ki se je odvijala v prijetnem vzdušju, je združila mlade pevce iz različnih gorenjskih srednjih šol. 

Nastopajoči zbori so bili Dekliški pevski zbor GSŠRM Kamnik pod vodstvom zborovodkinje Daše Kepic, združena zbora Mešani mladinski pevski zbor in Dekliški pevski zbor Gimnazije Škofja Loka, ki sta ju vodila Eva Jekovec in Žiga Kert, Dekliški pevski zbor Gimnazije Jesenice pod taktirko zborovodkinje Urške Odar, Fantovski pevski zbor Gimnazije Kranj z zborovodkinjo Ano Bec in Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj, ki ga je vodil zborovodja Erik Šmid. Na koncu se je predstavil še letošnji organizator srečanja, Mešani pevski zbor Srednje šole in Gimnazije BC Naklo pod vodstvom Roka Nemaniča. 

Vsi zbori so pripravili bogat in raznolik program, ki je obsegal tako slovenske kot tuje skladbe, pri čemer so se pevci izkazali z odlično pripravljenostjo in domiselnimi izvedbami. Povezovalna nit večera je bila mladost in ljubezen do glasbe, ki je navdušila vse prisotne. 

Na koncu prireditve so se vsi pevci združili na odru in skupaj zapeli znano zimzeleno popevko Zelena dežela. To je bil čudovit zaključek večera, ki je ponovno dokazal, da je gorenjska regija dom številnih mladih pevskih talentov, ki širijo veselje do glasbe in pesmi. 

Sedmo srečanje gorenjskih srednješolskih zborov Pesem mladosti je bilo ne le praznovanje glasbenih dosežkov, temveč tudi priložnost za druženje in povezovanje mladih pevcev. Dogodek je prispeval k vzpostavitvi trajnih vezi med pevci in zborovodji, ki bodo še naprej skupaj ustvarjali in širili strast do pevske umetnosti. 

nazaj na Novice