Ali je John Legend shakespearjanec?

04. april 2022 / Avtor: Larisa Jakopič iz 3. b

Predavanje o argumentaciji z Vergilom, Petrarko, Shakespearom in Legendom .

Kaj je skupnega Vergilu, Petrarki, Shakespearu in John Legendu? To smo poskušali razvozlati dijaki 2. in 3. letnika na predavanju s strokovnjakom na področju argumentacije Miho Andrićem. Maturantje pa so, tako smo izvedeli, seveda delali z Velikim Gastbyjem.

Kljub zgodnji uri nas je Mihov energični pristop hitro razvnel za razpravo. Za temo smo vzeli, letnemu času primerno, ljubezen. Spraševali smo se po snovi, temi in motivu različnih (ljubezenskih) pesmi in jih med seboj primerjali. Debatirali smo, zakaj so bile muze v delih enkrat opisane kot boginje, spet drugič kot nepopolne in človeške. Z Mihovo pomočjo nam je uspelo sestaviti temelj dobrega eseja. Kasneje so nam profesorji tudi razkrili, da je bila obravnavana tema pravzaprav precej zahtevna, čeprav se tega med zabavno izvedbo sami nismo zavedali.

Osebno sem se že večkrat udeležila njegovih predavanj in vedno odnesla veliko znanja in dobre volje. Kot dijakinji 3. letnika, ki se bo kmalu soočila z maturitetnim esejem, pa mi nasveti o argumentaciji pridejo še kako prav. Verjamem, da se mnogi izmed nas že veselimo prihodnjih predavanj in novega znanja.

nazaj na Novice