Dijaki vseh letnikov so na Gimnaziji Kranj pripravili proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti

08. januar 2020 / Avtor: Job Stopar iz 4. b, Ana Kveder iz 3. a, Nina Cankar iz 2. c in Lara Škulj iz 1. c

Vsak letnik je organiziral svoj del proslave.

Dijaki vseh letnikov so na Gimnaziji Kranj pripravili proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Četrti letniki

Tudi letos je bila naloga organizirati in pripraviti proslavo pred božičem in dnevom samostojnosti in enotnosti naloga predsednikov razreda. Usedli smo se in se ob kavi odločili, da ponovimo uspeh lanskoletnega domovinskega kviza, le da malo spremenimo format in kaj dodamo. Vse se je začelo z nagovorom predsednika dijaške skupnosti in 4. h Erazma Pivka, ki je nato mikrofon predal predsedniku 4. b Jobu Stoparju, ki je na oder povabil tekmovalne pare iz vseh razredov in tudi prof. Markiča in prof. Gorenca, ki sta zastopala profesorske vrste. Po 10 vprašanjih o bizarnih in obskurnih podatkih o Sloveniji in Slovencih je bil čas za tradicionalni pevski nastop 4. č, ki je tokrat zapel izvirno gimnazijsko priredbo Božične noči. Po naslednjih 10 vprašanjih o vsem, od Valvasorjevih očenašev, piva z okusom matevža do Njenega visočanstva princese Magde, je Jernej Zatler iz 4. c zrecitiral Kosovelovo pesem Blizu polnoči. Po 20 vprašanjih je bil boj za zmago še odprt, vse pa je bilo jasno po zadnjem delu in preprostem vprašanju: ”Ali ta slovenska jama obstaja ali ne?” Po sprehodu med jamami, kot sta Trubarjev dah in Jama filozofskega dojenčka, je za las zmagala ekipa 4. č in s tem zaključila našo zadnjo proslavo na gimnaziji.

Tretji letniki

24. decembra 2019 smo se dijaki 3. letnikov zbrali v večnamenskem prostoru, da bi skupaj proslavili dan samostojnosti in enotnosti. Proslavo, ki sta jo povezovala Ana in Jaka iz 3. a in jo je pripravila Hana iz 3. h, je začel 3. c, ki je zapel Zdravljico, ki nas je spomnila na našo državo, Slovenijo. Na ta dan nas je tudi spomnila tudi Maja iz 3. b z recitacijo Slovenske pesmi Karla Destovnika - Kajuha. Skupaj pa smo proslavili tudi božični čas, ki se je bližal. 3. e razred je zapel Božično noč, 3. č pa je s pesmijo Feliz Navidad na oder pospremil Božička, ki je prišel na jelenčku. Nekaj dijakov je prišlo k Božičku, ki jim je dal lizike. V počitnice sta nas popeljala 3. f in 3. d. Pia iz 3. f nam je zaigrala na klavir, medtem ko nam je 3. d pripravil venček pesmi, ki jih je zapela Luna, Vid je igral na klavir, Jakob na bobne, Primož pa na sopranski saksofon. S pesmijo smo se poslovili od sošolcev in profesorjev, s katerimi se bomo spet videli šele naslednje leto.

Drugi letniki

Na zadnji dan pouka pred težko pričakovanimi božično-novoletnimi prazniki smo dijaki 2. letnika Gimnazije Kranj združili moči in pripravili proslavo, ki je bila letos bolj glasbeno obarvana. Prireditev so odprli naravoslovci s pesmijo White Christmas. Za njimi sta nastopila 2. b in 2. e razred s skupno pesmijo Na božično noč. V nadaljevanju smo prisluhnili zvokom klasične glasbe, v katere sta nas s klavirjem in violončelom popeljali predstavnici 2. c. 2. č nam je zaželel vesel božič v različnih jezikih, 2. d pa je ustvaril pravo božično vzdušje s pesmijo Feliz Navidad. Dijaki 2. f so pripravili kratek kviz in tako v svojo točko vključili tudi publiko. Proslavo je zaključil 2. g z impresivno točko beatboxa in s tem uradno odprl počitnice.

Prvi letniki

V torek, 24. Decembra 2019, so na Gimnaziji Kranj potekale proslave ob dnevu samostojnosti in enostnosti. Eno od njih smo pripravili tudi prvi letniki. Proslava se je začela z uvodnim govorom, nadaljevala pa z nastopi, ki so jih pripravili posamezni razredi. Večina razredov, 1. a, 1. b, 1. c in 1. e, se je odločila, da bodo nastopili s petjem. 1. a in 1. c sta nam zapela pesmi Siva pot in Odpelji me. 1. b in 1. e pa sta ustvarila božično vzdušje s pesmima Bela snežinka in Na božično noč. 1. d nas je presenetil s prijetno recitacijo Dramila, 1. č pa nam je pripravil kviz Kahoot z vprašanji o naši gimnaziji. Proslava je bila zelo lep zaključek leta.

nazaj na Novice