Dilo en español

24. maj 2022 / Avtor: Nika Zavašnik iz 3. a in Katarina Škufca, prof.

Kranjski gimnazijci na državnem tekmovanju iz španščine osvojili dve zlati in tri srebrna priznanja.

Dilo en español

V soboto, 9. aprila 2022, je Gimnazija Kranj gostila državno tekmovanje iz znanja španščine za tretje in četrte letnike. Letos se ga je udeležilo 128 dijakov. Za brezhibno izvedbo sta poskrbeli naši profesorici Katarina Škufca in Bernarda Kovač z ekipo profesorjev in dijakov. Na državno tekmovanje se je uvrstilo tudi 7 kranjskih gimnazijcev. Pred državnim tekmovanjem sta profesorici organizirali potrebne priprave, nas motivirali in skoznje skrbno usmerjali.

5. aprila smo se tekmovalci odpravili še v Ljubljano, v prostore Gimnazije Šentvid, na kateri je naš tuji učitelj David organiziral predavanje o letošnji kulturni temi o medvoški antropologinji Branislavi Sušnik in njenem delu. Pobližje sta nam jo predstavili univerzitetni profesorici Barbara Pregelj in Urška Geršak.

Vse trdo delo se je izplačalo, saj smo dijaki Gimnazije Kranj skupaj osvojili 5 priznanj, med njimi tudi dve zlati. V tekmovalni skupini za tretje letnike je Žiga Kuralt iz 3. a zasedel odlično 6. mesto in prejel zlato priznanje, Nika Zavašnik, prav tako iz 3. a, pa je osvojila srebrno priznanje. V tekmovalni skupini za četrte letnike je Zala Mišov iz 4. f osvojila odlično 6. mesto in prejela zlato priznanje. Lara Lukančič iz 4. c in Teja Peterlin iz 4. g pa sta osvojili srebrni priznanji. Za prejemnike zlatih priznanj sta veleposlaništvo Španije v Sloveniji in Slovensko društvo učiteljev španščine organizirala sprejem v veleposlanikovi rezidenci, v kateri so prejemniki zlatih priznanj dobili nagrade, vsem gostom pa so postregli špansko paeljo.

Vsem tekmovalcem, posebej pa še dobitnikom priznanj, iskreno čestitamo!

nazaj na Novice