Formalni dan na Gimnaziji Kranj

08. december 2022 / Avtor: Lukas Anreas Franke, 3. h

Najbolj formalno oblečeni dijaki iz 1. č, sledijo jim dijaki iz 3. c in 4. c

Formalni dan na Gimnaziji Kranj

Na gimnaziji ne gojimo le dobrih navad učenja, temveč tudi kulturnega oblačenja, zato smo v petek, 2. decembra 2022, organizirali formalni dan. Namen formalnih dni je seznaniti dijake s kulturo formalnega oblačenja in s smernicami ravni oblačenja.
Projekt formalnega dneva smo prevzeli na pobudo sedanjih četrtošolcev. Z organizacijo smo hoteli nadaljevati šolsko tradicijo in upali doseči enak uspeh in število sodelujočih, kot so jih naši predhodniki. Dogodek smo promovirali več dni ne le po šolskem radiu, temveč tudi z objavami na vseh  GimKr Instagram profilih.  Gnala nas je tudi želja preseči število sodelujočih iz prejšnjih let, zato smo letošnjemu dnevu dodali še manjšo nagrado, ki jo dobijo trije najbolje oblečeni razredi.
In res, odziv je bil presenetljiv. Ni bilo razreda, kjer ne bi vsaj nekdo sodeloval. Vse slike, ki so bile posnete tisti dan, smo posredovali na Instagram profil Formal Days, kjer smo organizatorji določili zmagovalce; na 3. mestu je končal 4. c, na 2. mestu 3. c, prepričljivo pa zmagal 1. č.
Že rezultati nam pokažejo, da je vseeno, ali si ravno postal dijak ali si že skoraj študent, oblačenje je izrednega pomena na vseh življenjskih področjih, ne le v šoli. Bodisi na intervjuju za službo ali na poslovnem sestanku, že sama oprava človeka bo naredila velik prvi vtis na ljudi, s katerimi se srečamo. Kultura oblačenja je tudi pomemben del komunikacije. Iz oblačil, ki jih oseba nosi, lahko hitro razberemo njen poklic, osebnostne lastnosti in poznavanje ravni oblačenja, ki jih večina mladih sploh ne pozna. Zato je osveščanje in izobraževanje o kulturi oblačenja zelo pomembno in je pridobivanje tega znanja že v gimnaziji pravi privilegij.

Zato vljudno vabim vse dijake, da se udeležijo tudi prihajajočih formalnih dni. Prav naslednji pa je že skoraj za ovinkom, s prav posebnim stilom, saj bo posvečen božiču in božičnemu vzdušju.

nazaj na Novice