Gimnazija Kranj na nacionalnem debatnem turnirju

26. december 2020 / Avtor: Larisa Jakopič in Izabela Letonja iz 2. b

V soboto, 19. decembra 2020, smo Gimnazijo Kranj na še zadnjem letošnjem debatnem turnirju uspešno zastopale Urša Ahčin iz 3. h ter Larisa Jakopič in Izabela Letonja iz 2. b.

Gimnazija Kranj na nacionalnem debatnem turnirju

Debatirale smo v angleščini, in sicer kar preko spleta. Tokrat je šlo za impromptu turnir, kar pomeni, da smo govorci trditve dobivali eno uro pred vsako debato, se nanje ekipno pripravili in svoje debatne veščine v treh krogih pomerili z udeleženci drugih slovenskih gimnazij. Trditve so od nas zahtevale raznolik spekter znanj, saj so vključevale vse od smiselnosti božičnega potrošništva do tega, ali bi morali maturo ukiniti, ter tudi upravičenost uporabe dopinga v športu. Na vseh treh debatah nas je s ponosom spremljala mentorica debatnega kluba Katarina Lovenjak.

Z uspešnim skupinskim delom se je naša ekipa uvrstila na osmo mesto, individualno pa se je Urša zavihtela kar na štirinajsto mesto med vsemi govorci. Larisa in Izabela sva se kljub temu da tekmujeva šele prvo leto, uspeli uvrstiti v zgornjo polovico tekmovalcev. Preživeli smo prijeten in dokaj naporen dan, turnir preko spleta je bil vsekakor nevsakdanja, a poučna izkušnja.

nazaj na Novice