Glasovanje za kranjsko gimnazijko Izabelo Letonja, finalistko natečaja Mala Veronika

10. april 2022 / Avtor: aktiv slavistov

Vabimo vas, da Izabelino pesem Zlato preberete, in če vam je tako všeč kot nam, zanjo glasujete.

Na Gimnaziji Kranj spodbujamo dijake, da se aktivno vključujejo v literarno in kulturno življenje, s čimer razvijajo svoje talente in z njimi bogatijo tudi širšo skupnost – verjamemo, da je to najboljša naložba za prihodnost. Tako že tradicionalno sodelujemo na natečaju Mala Veronika, natečaju za najboljšo srednješolsko pesem, ki predstavlja srednješolsko sekcijo Veronikine nagrade.

Tudi letos imamo finalistko, pesem Zlato, ki jo je napisala Izabela Letonja. V veliko čast nam je, da jo je strokovna žirija izmed 36 prispelih pesmi prepoznala kot eno od petih, ki se potegujejo za zmago. Ker pa je v konceptu tega tekmovanja tudi branje in populariziranje poezije, bo o zmagovalni pesmi odločilo spletno glasovanje.

Izabelina pesem Zlato, ki smo jo v aktivu slavistov izbrali na šolskem izboru in poslali v Celje, je dostopna na povezavi https://www.veronikina-nagrada.si/mala-veronika-2022/, glasovanje pa le en klik stran. Vabimo vas, da pesem preberete, in če vam je tako všeč kot nam, zanjo glasujete. Glasovanje poteka le do 20. 4. 2022.

Naj s pomočjo verzov še naprej gradimo, povezujemo in poglabljamo kulturne vezi Kranja in Gorenjske.

nazaj na Novice