Impromptu debatni turnir zavoda Za in Proti

20. december 2021 / Avtor: Katarina Lovenjak, prof.

Devet kranjskih gimnazijcev odličnih na vseh debatah.

V soboto, 20. decembra 2021, je kar devet naših dijakinj in dijakov Gimnazijo Kranj zastopalo na Impromptu debatnem turnirju v angleškem jeziku, ki ga je za slovenske srednješolce organiziral zavod Za in proti. Dogodek je potekal preko spleta in vsi, tako tisti z malo več kot tisti z malo manj izkušnjami, so se enkratno odrezali, predvsem pa ogromno naučili.

Dijaki so debatne trditve prejeli šele eno uro pred debatami, nanašale pa so se na mladim dobro poznane tematike. Na primer, ali je odločitev, da kot posameznik zapustimo vsa socialna omrežja, dobra ali ne. Dijaki so tokrat kresali mnenja tudi o tem, ali bi morala večina debatnih turnirjev potekati zgolj v slovenskem jeziku ali je bolje, da se ohrani dvojezična možnost.

Ekipa Gimnazija Kranj Phoenix, v kateri so sodelovale Urša Ahčin (4. h), Izabela Letonja (3. h) in Larisa Grbić (2. e), je zasedla odlično 2. mesto. Drugi dve ekipi, v kateri so sodelovali Ana Gregorc (2. d), Lan Jošt Kozole (2. d), Lara Livakovič Kočevar (1. a) in Lara Potočnik (4. č), Brina Mohar (2. e) ter Sara Andrejc (2. d) sta se zavihteli na 7. in 11 mesto. Izabela in Urša sta bili med najboljšimi posamičnimi govorkami in zasedli 2. in 3., novinka Lara Livakovič Kočevar (1. a) pa izjemno 14. mesto med vsemi udeleženci.

nazaj na Novice