»… in ta del, ko se iščeš, je nekaj čudovitega.«

05. november 2021 / Avtor: Vito Grilc iz 3. h / Fotografije: Pia Rožič iz 2. č

Dan talentov 2021 na Gimnaziji Kranj ali če bi bilo vprašanje Kaj greš pa ti študirat dogodek.

»… in ta del, ko se iščeš, je nekaj čudovitega.«

Ob deseti obletnici iniciative Inženirke in inženirji bomo je bil v torek, 19. oktobra 2021, na Gimnaziji Kranj četrti Dan talentov, dogodek, ki se intenzivno ukvarja z vprašanjem Kaj greš pa ti študirat? Ob jubileju projekta, katerega del je Gimnazija Kranj že od samega začetka, se je uvodne prireditve udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Slavnostni gost je po odprtju dogodka z venčkom zimzelenih slovenskih popevk v izvedbi združenih pevskih zborov Gimnazije Kranj spregovoril o svoji karierni poti, o svetu v prihodnosti in vlogi mladih v njem. V pogovoru z dijakoma Laro Škulj in Majem Bijolom je poudaril, da je mladost čas, ko se iščeš, kar je nekaj čudovitega.

V nadaljevanju so dijaki tretjih letnikov lahko izbirali med šestnajstimi uspešnimi in zanimivimi gosti, letos so to bili Nives Čorak, Jan Fišer, Boštjan Gorenc – Pižama, Danijel Grah, Antonija Jalšovec, Saša Letonja, Matej Mohorič, Franci Petek, Alex Peternel, Nuša Piber, Danica Purg, Teja Setničar, Veronika Simoniti, Mitja Šavorn, Vid Veličkovič in Maja Zalaznik. Pogovori z njimi z možnostjo navezave stikov so se odvijali v manjših skupinah, v katerih so strokovnjaki z različnih področij dijakom iz prve roke predstavili svojo kariero, stroko, poklic in svojo zgodbo.

„Dogodek se mi zdi odlična ideja za dijake, saj je pred nami odločitev, kaj bomo študirali, in tako tisti, ki imajo že izbran poklic, kot tisti, ki nimajo še nobene ideje, radi slišimo več o različnih smereh in uspešnih ljudeh. Zame kot povezovalko pa je to tudi izziv in vsakič nova zanimiva izkušnja. Priprava na intervju in nato javni pogovor pred občinstvom krepita naše govorniške sposobnosti, hkrati pa smo v stiku z izjemnimi ljudmi, ki so bili nekoč na našem mestu, sedaj pa nam lahko izkušeni predajajo nasvete o študiju, poklicu in življenju po gimnaziji nasploh,“ pravi dijakinja Alja Šlenc, povezovalka ene od manjših okroglih miz.

In ravno v tem je čar tega dogodka: sedeti pet metrov stran od nekoga, ki mu je uspelo, ki je kljub protitoku in vetru v prsi s strani tistih, ki so dvomili, vztrajno krmaril po poti, ki si jo je začrtal, v katero verjame in o kateri sanja.

nazaj na Novice