Izjemen uspeh naših zborov v Belgiji

13. maj 2024 / Avtor: Barbara Kušar, prof. / Fotografije: Albert Loos, Guido Swusten, Emma Faes, Marc Ras

Dekliški in fantovski pevski zbor Gimnazije Kranj sta od 26. do 29. aprila 2024 sodelovala na 72. evropskem glasbenem festivalu za mlade v Peltu, od koder sta se vrnila s prvimi nagradami.

Izjemen uspeh naših zborov v Belgiji

Z velikim veseljem delimo novico o uspehu dekliškega in fantovskega zbora na 72. evropskem glasbenem festivalu za mlade v Peltu. Na festivalu je sodelovalo 92 zborov iz 19 držav, skupaj 2884 pevcev, med katerimi sta blestela tudi naša zbora.
 
Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj pod vodstvom prof. Erika Šmida je bil eden od šestih zborov tekmovanja, ki mu je žirija prisodila 1. nagrado summa cum laude, kar pomeni od 98 do 100 odstotnih točk in nastop na koncertu lavreatov. Poleg tega so bila dekleta najuspešnejša med 22 zbori v najbolj številčni kategoriji dekliških zborov. 
 
Tudi Fantovski zbor Gimnazije Kranj, ki ga je v odsotnosti prof. Ane Bec vodila Sara Žnidar, se je na svojem prvem mednarodnem tekmovanju odlično izkazal in v prosti kategoriji prejel prvo nagrado z oceno med 80 in 89 odstotnimi točkami. 
 
Čestitke vsem pevcem in dirigentoma za njihovo predanost in trud! Vabimo vas, da si na spodnjih povezavah ogledate fotografije naših zborov s festivala in se pridružite praznovanju njihovih uspehov.
 
 
 

nazaj na Novice