Izraženje lastnega mnenja in medsebojno sodelovanje

25. maj 2023 / Avtor: Pika Waldner in Vita Praprotnik iz 3. č

Kranjski gimnazijki z debato do medijske pismenosti na petdnevnem taboru MeLiTa

Izraženje lastnega mnenja in medsebojno sodelovanje

Vita Praprotnik in Pika Waldner iz 3. č sva se spomladi udeležili petdnevnega tabora MeLiTa v Izoli. Tabor o medijski pismenosti je s pomočjo izmenjav za dijake in mentorje ERASMUS+ organiziral debatni zavod Za in proti. Glavni namen delavnic je bil izboljševanje veščin medijske pismenosti ter hkrati od udeležencev dobiti povratne informacije o kvaliteti načrtovanega učnega programa. Tako smo dijakinje in dijaki lahko brez zadržkov izražali svoje mnenje, opozarjali na pomanjkljivosti in predlagali izboljšave.
V Izoli smo imeli vsak dan 4 delavnice, ki so jih izvedli različni predavatelji. Všeč nama je bilo, da so nas vsi spodbujali k izražanju našega mnenja in medsebojnemu sodelovanju. Hrana je bila odlična, v prostem času pa smo lahko plavali v hotelskem bazenu. Izkušnja je bila zelo prijetna, saj sva se obe ogromno naučili. Najljubše nama je bilo tudi to, da sva spoznali veliko sovrstnikov tako iz Slovenije kot tudi iz Poljske, Estonije in Nizozemske. Med seboj smo se sporazumevali v angleškem jeziku, s čimer smo utrdili in izboljšali svoje znanje tujega jezika ter si okrepili samozavest pri izražanju.
Za to izkušnjo sva neizmerno hvaležni in veseli, da sva dobili priložnost program izkusiti iz prve roke. Včasih je težko stopiti iz lastne cone udobja, pa vendar je na koncu nedvomno vredno truda. Res sva uživali in upava, da se bo v prihodnosti podobnih programov udeležilo še več dijakov Gimnazije Kranj.

nazaj na Novice