Izšel je koledar Gimnazije Kranj 2023 – Po sledeh tišine in izgubljenega časa.

29. november 2022 / Avtor: Anita Omejec, prof.

Dijaki prvega letnika so obravnavali temi, ki sta nas v času koronskega zaprtja šol najbolj vznemirjali

Izšel je koledar Gimnazije Kranj 2023 – Po sledeh tišine in izgubljenega časa.

Koledar za prihajajoče leto so ustvarili lanski dijaki prvega letnika pri likovnem snovanju. Obravnavali smo temi, ki sta nas v času koronskega zaprtja šol najbolj vznemirjali: Tišina in Iskanje izgubljenega časa. Iz množice 240 del smo izbrali take, ki so bili likovno najprepričljivejši in hkrati vsebinsko zanimivi in povedni. Čeprav se danes tegobe epidemične dobe zdijo izpete, je prav, da opozorimo na sledi, ki jih je pustila v življenjih mladih. V želji, da se tiho minevanja časa, ki se je zdel izgubljen, nikoli več ne bi ponovilo, bomo z vsakim obrnjenim listom barvitega koledarja 2023 korak bliže svetlejši in bolj rožnati prihodnosti.  

Lepo vabljeni na odprtje razstave Po sledeh tišine in izgubljenega časa, ki bo na ogled postavljena in slavnostno odprta v četrtek, 1. decembra 2022, ob 14.10 v knjižnici Gimnazije Kranj

Kolaže za koledar so prispevali dijaki in dijakinje, ki so v šolskem letu 2021/2022 obiskovali prvi letnik Gimnazije Kranj, letos obiskujejo drugi letnik: Danaja Rakovec (1. a), Nuša Polajnar (1. c), Izabela Lampič (1. c), Melita Brvar (1. c), Alja Štular (1. c), Maša Petrovčič (1. c), Nike Žvikart (1. č), Maša Beravs (1. f), Zoja Dolžan (1. f), Hana Šavs (1. f), Kevin Pajkić (1. d).

nazaj na Novice