Ker ena ni nobena, sledi še ena

15. januar 2020 / Avtor: Taja Dagarin iz 3. e in Iva Bostič iz 3. f

Mepijevcem je pogled z Mohorja segal na vse slovenske vršace.

Ker ena ni nobena, sledi še ena

V soboto, 11. 1. 2020, smo se mepijevci Gimnazije Kranj odpravili na drugo kondicijsko pripravo v letošnjem šolskem letu. Ob deveti uri zjutraj smo se zbrali na parkirišču ob vznožju Sv. Jošta nad Kranjem. Kondicijsko pripravo smo začeli po Sodarjevi poti, tik pred vrhom Sv. Jošta pa smo pot nadaljevali proti Sv. Mohorju bolj po severni strani grebena.

Vreme nam je bilo naklonjeno, bile so prej jesenske kot zimske temperature. Nebo je bilo brez oblačka in pogled nam je segel daleč naokoli od Blegoša (1562 m), Lubnika (1025 m), Krvavca (1450 m), Storžiča (2132 m), Velikega vrha (2088 m), Stola (2236 m) ter vse do vrhov Julijskih Alp. Pot so nam mentorji popestrili z izzivi, natančneje s t. i. scavenger huntom. To je igra, pri kateri organizator igre pripravi seznam stvari, ki jih morajo sodelujoči v igri najti v okolju, v katerem se nahajajo. Poiskati smo morali najrazličnejše stvari, kot so kamen v obliki srčka, žuželko, kostanj, oblak v obliki živali, kos oblačila, liste štirih različnih listavcev … Pri tem smo se kar dobro zabavali.

Naš cilj pohoda je bil vrh Sv. Mohorja (952 m), kamor smo prispeli okoli dvanajste ure. Tam smo se odpočili, pomalicali, sončili ob prijetnem zimskem soncu in nato določili zmagovalno skupino scavenger hunta. Sledila je še vrnitev na izhodišče; za pot smo potrebovali manj kot dve uri. Kondicijsko pripravo smo tako zaključili na parkirišču malo višje od vznožja Sv. Jošta okoli tretje ure. Ugotovili smo, da smo kar v dobri kondiciji. Skupno smo prehodili 18 kilometrov in se pošteno utrudili, hkrati pa dobro izkoristili sončno soboto za druženje na svežem zraku in pridobivanju kondicije za čisto pravi odpravi, ki nas čakata v aprilu in juniju.

nazaj na Novice