Ko poletje izzveni

29. september 2022 / Avtor: Avtorica: Eva Tofant iz 3. h

Dijaki obeh generacij mednarodne mature na IB-taboru 2022 na Debelem rtiču.

Ko poletje izzveni

Konec septembra 2022 smo se dijaki programa mednarodna matura odpravili na spoznavni tabor, oziroma tako imenovani IB Camp 2022. Tri mirne, delovne, a nekako hkrati sproščujoče dni smo preživeli na severni konici slovenske obale, na Debelem rtiču pri Ankaranu.

Proti obali smo odrinili v sredo v dopoldanskem času in poleg kosila nas je na destinaciji pričakalo tudi prijetno, čeprav rahlo vetrovno vreme. V treh dneh smo doživeli mnoge izkušnje, nekateri so celo zaplavali v morju, za tiste manj drzne pa je bil na voljo bazen ter mnogo športnih površin na katerih je bilo možno izvajanje različnih dejavnosti.

Med tem, ko smo se tretji letniki lahko med predavanji malo odklopili, si oddahnili in uživali v svežem, morskem zraku, so dijaki četrtih letnikov pridno pilili svoje seminarske naloge, čeprav tudi 3. h ni samo počival, poleg športnih dejavnosti smo se spoznavali z mnogimi spretnostmi, ki jih mora obvladati vsak dijak IB-programa.

A vendar je bil glavni namen našega izleta sprostitev in zabava, in mislim, da lahko trdimo, da sta se 12. in 13. generacija programa mednarodna matura na Gimnaziji Kranj dodobra povezali, spoznali in pripravili na vse prihodnje izzive, ki jih ponuja letošnje šolsko leto. Poletje je torej za nas končno tudi uradno izzvenelo in čeprav, bi mnogi še naprej raje uživali v toplih mesecih, je čas, da z dvignjeno glavo stopimo novim dogodivščinam naproti.

nazaj na Novice