Kranjski gimnazijke in gimnazijci so se brez poraza uvrstili na državno tekmovanje v odbojki

04. december 2019 / Avtor: Ana Eržen iz 2. b

Fantje branijo naslov državnega prvaka. Za dekliško odbojkarsko ekipo Gimnazije Kranj je to neverjeten dosežek, saj so prvič po mnogih letih osvojile prvo mesto brez poraza.

Kranjski gimnazijke in gimnazijci so se brez poraza uvrstili na državno tekmovanje v odbojki

V sredo, 13. novembra 2019, so kranjske gimnazijke tekmovale na področnem odbojkarskem tekmovanju v odbojki na Jesenicah. Ekipo so sestavljale Naja Metelko, Julija Mohorič, Katjuša Mohorič, Ajda Suhadolnik, Leja Šimnovec, Mina Drinovec, Nika Kraigher, Maja Humerca Šolar, Kaja Gimpelj, Ivana Nagode, Tjaša Košnik in Ana Eržen. Prvi del tekmovanja je potekal na Srednji šoli Jesenice, kjer so odbojkarice z 2 : 0 povedle tako proti gostiteljicam kot tudi Gimnaziji Franceta Prešerna. Z dvojno zmago so se uvrstile v polfinale proti Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik in v finale proti Gimnaziji Jesenice. Za dekliško odbojkarsko ekipo Gimnazije Kranj je to neverjeten dosežek, saj so prvič po mnogih letih osvojile prvo mesto brez poraza. V petek, 15. novembra 2019, se je tekmovanja udeležila še fantovska ekipa, ki je tudi z 2 : 0 premagala vse nasprotnike. Premagali so Šolski center Kranj, Gimnazijo Franceta Prešerna, v polfinalu in finalu pa Šolski center Škofja Loka in Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik. Fantovsko odbojkarsko ekipo Gimnazije Kranj so predstavljali Matic Fajfar, Žak Lukšič, Žan Mencej, Anže Jarc, Matej Aleksov, Maks Šluga, Andraž Ješe, Zaž Hozjan, Gregor Globelnik in Luka Šarec.

Obe ekipi sta se s prvim mestom uvrstili na državno tekmovanje v odbojki. Za njihov izjemen dosežek vsem tekmovalkam in tekmovalcem čestitamo.

nazaj na Novice