Kranjski gimnazijki na debatnem taboru v Trogirju na Hrvaškem

02. september 2021 / Avtor: Julija Novak Hafnar iz 3. b in Izabela Letonja iz 3. h

Na delavnicah smo dijaki oblikovali učni načrt za debatne klube ter učbenik z vajami za učne ure (iz tega izhaja tudi ime tabora IDAC – Innovative Debate Applied Curriculum for debate-based youth work).

Kranjski gimnazijki na debatnem taboru v Trogirju na Hrvaškem

Od nedelje, 22. 8. 2021, do sobote, 28. 8. 2021, sva se dijakinji takrat še drugega letnika Julija Novak Hafnar in Izabela Letonja udeležili mednarodnega debatnega tabora v obalnem mestu Trogir na Hrvaškem. Dogodka so se udeležili dijaki iz Poljske, Češke in Slovaške ter šest dijakov iz Slovenije. Spremljal nas je mentor Ivan Koruza iz zavoda Za in proti, s katerim v sklopu angleškega debatnega kluba sodeluje Gimnazija Kranj.

Skupaj smo preživeli pet dni. Ponedeljek je bil namenjen izletu z ladijco in ogledu okoliških otokov, ostali štirje dnevi pa so bili posvečeni delavnicam in predavanjem. Na delavnicah smo dijaki oblikovali učni načrt za debatne klube ter učbenik z vajami za učne ure (iz tega izhaja tudi ime tabora IDAC – Innovative Debate Applied Curriculum for debate-based youth work).

Na voljo smo imeli tudi dovolj prostega časa, ki smo ga v glavnem namenili kopanju, druženju in seveda igranju taroka. Tabor je bil odlična izkušnja z debaterskega in tudi s počitniškega vidika.

nazaj na Novice