Krst prvošolcev na Gimnaziji Kranj

09. september 2019 / Avtor: Lara Škulj in Lara Gros 1. c / Fotografije: Andraž Žnidar

Popisani prvošolci so v težki preizkušnji dokazali, da so vredni imena dijak Gimnazije Kranj.

Krst prvošolcev na Gimnaziji Kranj

V četrtek, 5. septembra 2019, je na Gimnaziji Kranj potekal krst fazanov. Letos je bil nekoliko drugačen, saj je na njem sodeloval tudi naš novi ravnatelj mag. Aljoša Brlogar. V komisiji so bili četrti letniki, ki so fazanom in ravnatelju pripravili tri zabavne izzive, s katerimi so prvošolci pokazali svoji iznajdljivost in domišlijo.

Med prvimi letniki je vsak razred izbral štiri predstavnike, ki so se potegovali za najboljše mesto. Četrti letniki so opravljene izzive ocenjevali. Pri prvem izzivu so prvi letniki pokazali, kako iznajdljivi so pri skrivanju plonk listkov. Eden od predstavnikov vsakega razreda je listke skril, nasprotnik pa jih je moral najti čim več. Pri drugem izzivu so predstavniki prvih letnikov pisali odo ravnatelju, medtem ko je on tekel do matematične učilnice Popetov vrh in nazaj. Pri zadnjem, odločilnem izzivu so predstavniki ravnatelju pripovedovali različne smešne izgovore oziroma zgodbe, ki so se jih izmislili četrti letniki, ravnatelj pa je nanje reagiral.

Na koncu so četrti letniki točke vseh izzivov sešteli in ugotovili, da se je najbolje izkazal 1. e z sedeminsedemdesetimi točkami. Stopničke sta dosegla tudi 1. d z enainptdesetimi in 1. c s petdesetimi točkami. Četrto mesto je osvojil 1. č z štiriinštiridesetimi točkami. Najslabše pa sta se odrezala 1. a in 1. b, ki sta ob koncu prireditve tudi pospravljala. Na koncu smo se skupaj s starši in ostalimi obiskovalci posladkali z odličnimi štruklji.

nazaj na Novice