Lara Reš iz 3. a in Gorazd Jurekovič iz 3. d prvaka državnega srednješolskega prvenstva v športnem plezanju

01. februar 2024 / Avtor: Svit Leštan iz 1. e/Fotografije: Andreja Zalokar, prof.

K neverjetnemu športnemu vzdušju je prispevalo kar ducat kranjskih gimnazijcev

Lara Reš iz 3. a in Gorazd Jurekovič iz 3. d prvaka državnega srednješolskega prvenstva v športnem plezanju

Minuli teden je v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu potekalo srednješolsko prvenstvo v športnem plezanju, na katerem so se dijaki izkazali z odličnimi plezalnimi dosežki. Srednješolsko prvenstvo se je razdelilo na dve kategoriji oz. na dve tekmi, in sicer tekma A (za licencirane športne plezalce) in tekma B (za rekreativne športne plezalce).

V A-tekmi, ki je bila 24. januarja 2024, so dijaki višjih in nižjih letnikov dosegli izvrstne rezultate. V kategoriji starejših dijakov je Gorazd Jurekovič iz 3. d osvojil prvo mesto, medtem ko je Jaka Reš iz 1. d v kategoriji mlajših dijakov dosegel spoštovanja vredno 7. mesto. Pri mlajših dijakinjah se je izvrstno odrezala Maksa Tišler Močnik iz 1. č in stopila na stopničko za 3. mesto.
V B-tekmi, ki je potekala 25. januarja 2024, so rekreativni športni plezalci naše šole prav tako priplezali do samega vrha stopničk. V brezlicenčni kategoriji starejših dijakinj je prvo mesto osvojila Lara Reš iz 3. a, medtem ko sta Tinkara Dolžan iz 3. a  in Lukas Kalan iz 3. h dosegla solidno 4. mesto. B-tekme se je udeležilo tudi nekaj drugih rekreativcev: Ana Logar, Kaja Kordič, Svit Leštan, Gal Bohinc, Maks Štrukelj Tušek, Erik Žitnik in Veronika Jeras, ki so se prav tako dobro odrezali na plezalni steni.
Tekma je bila razburljiva in je vzbujala je neverjetno športno vzdušje, ki je zbližalo tekmovalce med seboj. Tekma je ustvarila res nepozabno  izkušnjo.

nazaj na Novice