Mepi živi naprej za več nasmehov in srečnih src

06. januar 2021 / Avtor: Taja Dagarin iz 4. e

S projektom Podaj lučko so dijaki okrasili okolico Doma upokojencev Kranj.

Mepi živi naprej za več nasmehov in srečnih src

Zadnjih nekaj mesecev poslušamo le še o porastu pozitivnih testov, neugodni epidemiološki sliki in pomanjkanju kapacitet v bolnišnicah. Naša ušesa so polna negativnih novic in siti smo besede, ki se začne s črko k. Program Mepi je svetla točka v nastali zmedi, saj so se mentorji hitro prilagodili in poskrbeli, da se Mepi življenje ni ustavilo, kot bi se verjetno zdelo na prvi pogled.

Izmislili so si 6 izzivov, ki bi nam popestrili december in hkrati širili naša obzorja. Prav tako so izzivi spodbujali sodelovanje v novonastalih skupinah. Prvi izziv je od nas zahteval ime skupine in simbol, zabeležen s kolažem fotografij vseh članov skupine. Ko je mentor skupine potrdil, da je izziv pravilno opravljen, smo prejeli novega. Slednji je obujal spomin na odprave, saj smo morali noč preživeti na armafleksu na vse prej kot udobnih tleh svoje sobe, zaviti v tople spalne vreče. Izzivi so si tako sledili vse do 31. decembra in skupini, ki bi jih do takrat uspešno opravila, je bila obljubljena nagrada. Vendar se mepijevci v času epidemije nismo le varno zabavali z različnimi izzivi, ampak smo svojo pozornost namenjali tudi področju prostovoljstva. Pripravili smo namreč voščilo "Podaj lučko", v sklopu katerega je v petek, 11. 12. 2021, potekala okrasitev okolice Doma za upokojence v Kranju. Sodelovali so štirje mepijevci z Gimnazije Kranj in dve mentorici. Dogodek je organizirala Hana Bujanović Kokot in številnim upokojencem narisala nasmeh na obraz.

To je dokaz, da v težkih časih z malenkostmi lahko polepšamo dan mnogim ljudem, hkrati pa prostovoljstvo tudi v nas vzbuja občutek zadovoljstva. Zato pomagajmo po najboljših močeh za več nasmehov in srečnih src.

nazaj na Novice