Najboljši rezultat na mednarodni maturi na Gimnaziji Kranj do zdaj

07. julij 2020 / Avtor: Nataša Kne, prof.

18 zlatih maturantov med deveto generacijo mednarodne mature na Gimnaziji Kranj, povprečje točk zelo visoko, in sicer 41,64 točke.

Najboljši rezultat na mednarodni maturi na Gimnaziji Kranj do zdaj

Maja 2020 je maturo z odliko opravilo 18 dijakov, kar je 81,82 % vseh dijakov, dosegli so 40 točk in več od vseh možnih 45 točk. Zala Blaznik, Ema Grmek, Jure Kobal, Neža Peternel in Brina Skaza so dosegli 44 točk in jim je točka zmanjkala do vseh možnih točk. 4 dijaki so dosegli 39 točk in jim je tako le točka zmanjkala do zlate mature. Zlati maturanti so Brina Avsec, Zala Blaznik, Matevž Crček, Una Iza Grandovec, Ema Grmek, Jan Klemenc, Maks Klemenčič, Jure Kobal, Gašper Košir, Juš Lesjak, Lia Sara Likar, Peter Franc Letonja, Tevž Lotrič, Marcel Malovrh, Neža Peternel, Tevž Sitar, Brina Skaza in Oskar Šubic.

6. julija 2020 so bili znani rezultati mednarodne mature. V svetovnem merilu je mednarodno maturo uspešno opravilo več kot 120.000 dijakov, na Gimnaziji Kranj pa devetič v zgodovini naše šole 22 dijakov. Svetovno povprečje na mednarodni maturi je približno 29 točk, naše pa visokih 41,64 točke, kar je za 3 točke bolje kot lani (38,64 točke). V svetovnem merilu maturo vsako leto uspešno opravi približno 78 % dijakov, na Gimnaziji Kranj pa 100 %. Z letošnjim rezultatom smo zelo zadovoljni, saj pomeni, da je mednarodna matura na Gimnaziji Kranj uveljavljen in nadpovprečno uspešen program. Že od vsega začetka so naši rezultati nad svetovnim povprečjem. Za Gimnazijo Kranj predstavlja program mednarodna matura dodatno merilo uspešnosti in odličnosti, ki šoli omogoča še kakovostnejše pedagoško in izobraževalno delo ne samo na programu.

Letos imamo tudi 10. obletnico mednarodne mature na Gimnaziji Kranj, ki je prve dijake na program sprejela leta 2010.

nazaj na Novice