Navdihujoči pogovori med dijaki in uspešnimi posamezniki segli preko regijskih meja

01. februar 2021 / Avtor: Hana Bujanović Kokot iz 4. h / Fotografije: posnetki zaslona povezovalcev

26. januarja 2021 je na Gimnaziji Kranj potekal Dan talentov.

Navdihujoči pogovori med dijaki in uspešnimi posamezniki segli preko regijskih meja

Dan talentov Gimnazije Kranj bi se moral odviti 21. marca 2020. Prvi pomladni dan, prva karantena, prvi spodleteli poskus. In oktobra še en, ponovno so se šole zaprle tik pred izvedbo dogodka – Dan talentov 2020 je postal Dan talentov 2021. Pravijo, da gre v tretje rado, četudi preko spleta. Res je šlo, 26. januarja 2021 je na Gimnaziji Kranj tako potekal tretji Dan talentov.

Preko Zooma smo gostili 29 uveljavljenih posameznikov z različnih področij, med njimi tudi dr. Anžeta Kristana, Hano Stupica, Sandija Češka in Saro Isakovič, ki so skozi intervjuje z dijaki predstavili svojo karierno in življenjsko pot. »Imeti priložnost spoznati vzornika na tako osebnem nivoju in iz prve roke spoznati dobre in slabe plati poklica, nam ponudi močnejši vpogled in vpliva na našo odločitev. Takih priložnosti pa imamo mladi premalo,« poudarja dijak in eden izmed organizatorjev ter povezovalcev Vito Grilc. Dan talentov je prvi dogodek take razsežnosti in tokrat se je na pogovore z gosti prijavilo več kot 500 kranjskih in drugih gimnazijcev iz vse Slovenije. Tako je splet, ki nam je sprva predstavljal izziv, dogodek povzdignil na nov nivo in ga razširil preko občinskih in regijskih meja, ki so trenutno zaprte.

Leto in pol dela se je tako obrestovalo in kar se je začelo le s seznamom ljudi, o katerih smo sanjarili organizatorji, se je tako razvilo v dogodek, ki je navdihnil mlade in jih spodbudil, da stopijo iz svoje cone udobja, se odločajo suvereno in uspejo. Kot je na Dnevu talentov dejal eden izmed gostov, Igor Evgen Bergant: »Radovednost je iztočnica za prav vse.«

nazaj na Novice