Nejc Urh iz 4. a je državni podprvak iz fizike, Žan Ambrožič iz 3. h je zasedel 3. mesto in se uvrstil na fizikalno olimpijado

04. maj 2022 / Avtor: Barbara Hudovernik, prof.

Državno tekmovanje iz fizike Gimnaziji Kranj prineslo 5 zlatih in 2 srebrni priznanji.

Nejc Urh iz 4. a je državni podprvak iz fizike, Žan Ambrožič iz 3. h je zasedel 3. mesto in se uvrstil na fizikalno olimpijado

V začetku aprila je bilo v Velenju državno tekmovanje iz fizike. Tekmovanja se je udeležilo devet tekmovalcev z Gimnazije Kranj. Tekmovali so v treh tekmovalnih skupinah in dosegli pet zlatih priznanj in dve srebrni, kar je zelo lep rezultat.

V prvi tekmovalni skupini sta Aljaž Erman iz 1. a in Jakob Velkavrh iz 2. a zasedla 5. oziroma 6. mesto v državi in poleg zlatega priznanja prejela tudi pohvalo. V tej tekmovalni skupini sta srebrni priznanji prejela Urban Hudovernik iz 2. g in Urh Mur iz 2. a.V drugi tekmovalni skupini je Nejc Urh iz 4. a zasedel 2. mesto v državi in poleg zlatega priznanja prejel tudi 2. nagrado. V tej tekmovalni skupini je zlato priznanje dobil tudi Lan Jeler iz 4. a.

V tretji tekmovalni skupini se je Žan Ambrožič iz 3. h uvrstil na 3. mesto v državi in poleg zlatega priznanja prejel še 3. nagrado. Povabljen je bil na izbor za mednarodno ekipo tekmovalcev, kjer se je konec aprila uspel uvrstiti v mednarodno ekipo in bo našo šolo zastopal na mednarodnih tekmovanjih iz fizike.

nazaj na Novice