Nogometaši Gimnazije Kranj borbeni, a ne dovolj za uvrstitev na srednješolsko državno prvenstvo

07. februar 2024 / Avtor: dr. Rok Bavdek

Srednješolsko področno nogometno prvenstvo se je odvijalo v Škofji Loki

Nogometaši Gimnazije Kranj borbeni, a ne dovolj za uvrstitev na srednješolsko državno prvenstvo

V petek, 19. januarja 2024, je Gimnazija Kranj v Škofji Loki nastopila na področnem srednješolskem tekmovanju v nogometu. Dijaki naše šole so nastopili v skupini B, nasprotniki pa so bili Srednja tehniška šola Kranj, Gimnazija Škofja Loka in Gimnazija Franceta Prešerna.
Prvo tekmo naturnirju smo odigrali proti Srednji tehniški šoli Kranj. Tekma je bila izenačena in napeta, polčas se je končal z rezultatom 0 : 0. V začetku drugega polčasa so naši fantje po uspešnem protinapadu povedli z 1 : 0, strelec je bil kapetan ekipe Aleksander Trebec. Po nekaj zapravljenih priložnostih na obeh straneh je končni izid 2 : 0 z lobom nasprotnega vratarja postavil Jošt Remic. V drugi tekmi so se naši nogometaši pomerili z Gimnazijo Franceta Prešerna. Začetek tekme je bil spodbuden, saj je že v uvodni minuti po predložku s stranske linije z glavo zadel Jaša Požgaj. V enakovredni tekmi so dijaki Gimnazije Franceta Prešerna v izdihljajih prvega polčasa izenačili. V drugem delu tekme so dijaki obeh ekip igrali previdno in si iz protinapadov skušali zagotoviti zmago. Žal pa je v zadnjih 30 sekundah tekme zadela nasprotna ekipa in tekma se je končala z izidom 2 : 1 za Gimnazijo Franceta Prešerna.
Naš zadnji nasprotnik je bila nogometna ekipa Gimnazije Škofja Loka. Ker je na drugi tekmi turnirja ta ekipa premagala Gimnazijo Franceta Prešerna, na tretji tekmi pa je Srednja tehniška šola slavila proti Gimnaziji Škofja Loka, je bilo potrebno za uvrstitev na zaključni del področnega tekmovanja slaviti proti domačinom iz Škofje Loke.
Tekma je bila ponovno zelo izenačena, polčas se je končal z izidom 0 : 0. V drugem delu pa so domačini po ukradeni žogi na sredini igrišča izvedli nevaren protinapad, ki ga je s prekrškom zaustavil naš igralec. Dvominutno kazen in igro z igralcem več so nogometaši Gimnazije Škofja Loka izkoristili in zadeli za 1 : 0. Naša ekipa je tvegala več in igrala brez vratarja z igralcem več v polju. Po številnih priložnostih za naše dijake in tudi dvominutni igri z igralcem več se mreža gostiteljev ni zatresla. Žal so igro brez vratarja kaznovali domačini in v zadnji minuti zadeli za 2 : 0.
Ekipo Gimnazije Kranj so po večini predstavljali dijaki 2. in 3. letnika, ki so se enakovredno kosali s starejšimi nasprotniki. Kljub odlični igri dijakov Gimnazije Kranj pa ostaja nekaj grenkega priokusa. Z nekaj več sreče bi lahko osvojili 1. mesto v skupini in se uvrstili na državno prvenstvo. V zaključnem delu regijskega prvenstva je namreč slavila prav ekipa Gimnazije Škofja Loka.

Nogometno ekipo Gimnazije Kranj so zastopali naslednji dijaki:
Ruben Platiša (1. f), Jaka Lanišek, Lukas Andonoski (1. g), Nejc Torkar (2. c), Ažbe Debeljak (2. č), Nikola Tofaj (2. d), Žan Mladenovski (3. a), Jošt Remic (3. č), Aleksander Trebec (4. d), Aljaž Škrlec (4. e) in Jaša Požgaj (4. f).

REZULTATI

PODROČNEGA TEKMOVANJE V NOGOMETU ZA DIJAKE

ŠKOFJA LOKA, 18. 1. 2024 in 19. 1. 2024, finale 26. 1. 2024

SKUPINA A                                                                     SKUPINA B                                                                     SKUPINA C

SŠ Domžale  9 t                                                             Gimnazija Škofja Loka 6 t                                            ŠC Kranj – SESGŠ

ŠC Kranj – SGIM 1 t                                                    ŠC Kranj – STŠ 3 t                                                         GSŠRM Kamnik

ŠC ŠKL strojna 4 t                                                         Gimnazija Kranj  3 t                                                                       Gimnazija JES  6 t

EGSŠ Radovljica 3 t                                                      Gimnazija F. Prešerna 6 t

 

SKUPINA B – petek, 19. 1. 2024

1. tekma

ŠC KR STŠ : GIM KR

0 : 2

2. tekma

GIM ŠKL : GIM FP

3 : 1

3. tekma

ŠC KR STŠ : GIM ŠKL

1 : 0

4. tekma

GIM KR : GIM FP

1 : 2

5. tekma

ŠC KR STŠ : GIM FP

0 : 3

6. tekma

GIM ŠKL : GIM KR

2 : 0

 

nazaj na Novice