Obisk jubilantov na Gimnaziji Kranj

26. junij 2022 / Avtor: Martin Zorman Krč iz 3. b / Fotografije: Nataša Kne, prof.

50. obletnica mature kranjskih gimnazijcev, ki so maturirali leta 1972.

Obisk jubilantov na Gimnaziji Kranj

V sredo, 22. 6. 2022, so našo gimnazijo obiskali nekdanji dijaki, ki so praznovali petdeseto obletnico mature. Pol stoletja je minilo, odkar so leta 1972 zapustili šolske klopi in se podali v odraslo, zrelo življenje. Kljub različnosti njihovih življenjskih poti jih še vedno povezujejo skupni spomini na gimnazijska leta.

Zato so dijaki goste s kulturno-umetniškim programom skušali popeljati v tisti čas. Nekdanji gimnazijci so najprej lahko prisluhnili baritonistu Nejcu Urhu, ki je ob klavirski spremljavi Lee Ažbe zapel pesem Gaudeamus igitur, med spominjanjem znamenitih dogodkov leta 1972 pa so gostje prisluhnili Rilkejevi pesmi Otroštvo in Pesmi o reki Toneta Pavčka. Kulturni program se je zaključil s pesmijo Vem iz muzikala Cvetje v Jeseni. Potem ko je povedal nekaj zanimivosti iz preteklosti šole, je mag. Franc Rozman goste popeljal po prostorih šole, da so si lahko ogledali njeno prenovljeno podobo, ki jo je dobila v zadnjih petih desetletjih.

Gimnazija Kranj je kot ena najstarejših slovenskih gimnazij zaznamovala mnogo rodov. Zato si s tovrstnimi dogodki prizadeva ustvariti stik med današnjimi in nekdanjimi generacijami gimnazijcev in s tem poudariti pomen bogate tradicije, ki jo naša gimnazija ohranja že stoletja.

nazaj na Novice