Podjetniški natečaj

11. maj 2023

Podjetniški natečaj Fakultete za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu

Podjetniški natečaj

20. aprila 2023 se nas je pet dijakov (Lara Pristavec in Nina Pergar iz 3. f ter Lenart Likar, Jakob Likar in Vid Brezar iz 3. g) v spremstvu profesorice mag. Zdenke Vrbinc in v okviru izbirnega predmeta podjetništvo udeležilo 6. podjetniškega natečaja Fakultete za ekonomijo in informatiko v Novem mestu.
Na prireditvi smo dobili priložnost predstaviti svoje inovativne podjetniške ideje tako komisiji, ki je ocenjevala našo predstavitev kot tudi drugim mladim podjetnikom, ki so se udeležili dogodka in prisluhnili našim podjetniškim idejam. Po predstavitvi idej je komisija pokazala veliko zanimanje za naše projekte in nam postavljala vprašanja, s čimer smo se poglobili v razpravo o izzivih in možnostih razvoja svojih podjetniških idej. Komisija je  pohvalila našo ustvarjalnost in inovativnost ter vloženi trud.
Med predstavljanjem svojih idej smo imeli priložnost spoznati in navezati stike tudi z drugimi mladimi podjetniki ter z njimi izmenjati izkušnje in ideje.
Pozno popoldan smo se z dogodka vrnili izmučeni, a polni novih izkušenj in spoznanj ter s še več motivacije za nadaljnje delo na svojih podjetniških projektih. Udeležba na tem dogodku nam je prinesla tudi veliko koristi za našo nadaljnjo karierno pot in nas spodbudila k razmišljanju o možnosti ustanovitve lastnih podjetij v prihodnosti.
Strinjali smo se, da je bil obisk podjetniškega natečaja v Novem mestu izjemno uspešna in dragocena izkušnja.

Zapisal: Vid Brezar, 3. g

nazaj na Novice