Poletni veter v gimnazijskih jadrih

29. september 2020 / Avtor: Anara Nemanič iz 3. a / Fotografije: Nataša Jerkovič, prof.

Kranjski gimnazijci tretjo uro športne vzgoje preživeli na slovenski obali.

Poletni veter v gimnazijskih jadrih

V soboto, 19. septembra 2020, smo se v jutranjih urah dijakinje in dva dijaka tretjega in četrtega letnika zbrali v portoroški marini. Tam se je začel letošnji program jadranja v okviru tretje ure športne vzgoje.

Po navodilih prof. Nataše Jerkovič, ki je celoten vikend skrbela za odlično organizacijo, smo se že takoj razdelili v štiri manjše skupine. Skupini tretjih letnikov sta tako kmalu zavzeli mesta na dveh jadrnicah in se odpravili vetru naproti na morje. Drugi dve skupini pa sta imeli čudovito dopoldne z odbojko in kopanjem na skorajda poletnem soncu. Po treh urah, ki so mignile kot za šalo, sta se prvi dve skupini vrnili na obalo in dijaki smo zamenjali aktivnosti. Po naslednjih treh urah smo se vsi skupaj združili in odšli v hostel sredi Pirana, kjer smo se udobno namestili, nato pa odšli na večerjo v lastni režiji. Naslednji dan smo se zbudili v čudovito jutro, ki pa je bilo na žalost malce manj vetrovno.

Po zajtrku in pripravi sendvičev smo se odpravili na novo učno uro jadranja. Sistem menjave skupin je bil enak kot prejšnji dan, le da so skupine tokrat zamenjale jadrnice, tako da je bila vsaka skupina na koncu enkrat na športni in enkrat na potovalni jadrnici. Na koncu smo se nasmejani in polni lepih vtisov ter novih izkušenj odpravili domov.

nazaj na Novice