S polnimi jadri pustolovščinam naproti

21. oktober 2019 / Avtor: Neli Mrkun iz 3. c

Jadranje v Portorožu za tretjo uro športne vzgoje.

S polnimi jadri pustolovščinam naproti

Vsako leto profesorica Nataša Jerkovič v okviru tretje ure športne vzgoje organizira program jadranja v Portorožu za dijakinje 3. letnikov. Večina od nas še nikoli ni stala na jadrnici, zato je bila ideja jadralskega vikenda še toliko bolj vznemirljiva in nam o udeležbi ni bilo treba premisliti dvakrat.

Bodoče jadralke smo se v soboto, 12. 10. 2019, v jutranjih urah zbrale v Marini Portorož, kjer smo se najprej udobno namestile v nadvse prijetnih apartmajih in se nato razdelile v dve skupini. Medtem ko je prva skupina pogumno z jadrnico zajahala valove, je druga skupina z rolerji odšla na vožnjo do Pirana, kjer se je na ozkih uličicah vzpela do cerkve svetega Jurija in se nato vrnila nazaj v marino. Popoldne smo zamenjale svoje dejavnosti in tako se je v svojih jadralskih spretnostih lahko preizkusila tudi druga skupina. Zvečer smo se odločile čudoviti dan zaključiti s palačinkami, vrednimi vrhunskih kuharskih mojstrov.

Naslednjega jutra smo se odpravile na krajši tek po okolici marine in na svoji jutranji telovadbi srečale Urbana Praprotnika, ki je znan po svojih tekaških nasvetih. Ko smo se vrnile v svoje udobne apartmaje, smo najprej pozajtrkovale in se kmalu odpravile novim športnim pustolovščinam naproti. Tokrat je prva jadrala druga skupina, ki z vetrom ni imela posebne sreče. Medtem ko so se one ukvarjale z neubogljivim vetrom, smo si preostale privoščile sproščujoče dopoldne v parku. Po kosilu smo se ponovno zamenjale. Za prvo skupino so bili obeti za veter nekoliko boljši, dokler je nadloga ni zagodel tudi nam in se odločil ponehati ob najbolj neugodni priložnosti, zato smo se morale v marino vrniti kar na motorni pogon.

Naš jadralski vikend se je tako zaključil, po mnenju vseh veliko prehitro. Polne lepih vtisov in spominov na naše jadralske pustolovščine smo se odpravile proti domu, kjer nas je zadela kruta realnost, ki nas ni potolkla, saj se bomo naslednje leto ponovno lahko udeležile jadranja in si ustvarile še več lepih trenutkov.

nazaj na Novice