Sedem kranjskih gimnazijcev se je uvrstilo na državno Cankarjevo tekmovanje

08. februar 2024 / Avtor: Brina Mohar iz 4. h

Področnega Cankarjevega tekmovanja se je udeležilo deset dijakov Gimnazije Kranj

Sedem kranjskih gimnazijcev se je uvrstilo na državno Cankarjevo tekmovanje

V torek, 16. 1. 2024, je na naši šoli potekalo regijsko Cankarjevo tekmovanje, na katerega se je s šolske ravni od 51 dijakov uvrstilo 10 tekmovalcev, ki so šolo zastopali z odličnimi rezultati. Vseh 10 dijakov je prejelo bronasta priznanja, 7 pa se jih je uvrstilo na državno Cankarjevo tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 16. 3. 2024, na Osnovni šoli Spodnja Šiška. V kategoriji 1. in 2. letnik, v kateri so dijaki pisali esej na romana Petelinje jajce Ferija Lainščka in Šavrinke Marjana Tomšiča, je Jure Habicht Zupan iz 1. č s 46 točkami dosegel 2. mesto, Nina Antolič iz 2. b s 43 točkami 5. mesto, 6. mesto pa je z 42 točkami osvojila Eva Jere iz 2. f. Navedeni dijaki so prejeli bronasto priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje. Bronasto priznanje sta osvojila še Matija Bačič iz 1. g in Neža Kovač iz 1. b.
V kategoriji 3. in 4. letnik, v kateri so dijakinje na šolskem tekmovanju prebirale roman Draga Jančarja To noč sem jo videl, na regijski ravni pa še njegov roman Severni sij, sta 2. mesto s 45 točkami osvojili Urša Merljak iz 4. č in Brina Mohar iz 4. h, 5. mesto je s 44 točkami dosegla Melita Brvar iz 3. c, Eva Tofant iz 4. h pa je z 42 točkami dosegla 9. mesto. Naštete dijakinje so prejele bronasto priznanje in se uvrstile na državno tekmovanje. Bronasto priznanje je prejela še Meta Gašperlin iz 3. h.
Vsem dijakom za njihov izjemen uspeh iskreno čestitamo in jim želimo srečo na državnem tekmovanje, zahvala pa gre tudi našima mentoricama prof. Martini Lušini Basaj in prof. Ani Žunič ter glavnemu organizatorju tekmovanja prof. Mihaelu Šorliju.

nazaj na Novice