Srednješolski državni debatni turnir 2022

05. april 2022 / Avtor: Brina Mohar iz 2. e

9 kranjskih gimnazijcev v Celju debatiralo od zore do mraka.

Srednješolski državni debatni turnir 2022

V soboto, 2. aprila 2022, smo se tri ekipe kranjskih debaterjev, Izabela Letonja, Urša Ahčin, Larisa Grbić, Lara Livakovič Kočevar, Živa Rozina, Živa Šlenc, Ana Gregorc, Lan Jošt Kozole in Brina Mohar, v spremstvu mentorice prof. Katarine Lovenjak ob zori odpravile v Celje na srednješolski državni debatni turnir. Poleg celodnevnega debatiranja smo v dveh dnevih, polnih kritičnega razmišljanja, spoznali neverjetne ljudi, zvečer pa z olajšanim nasmehom pozdravili postelje v Mladinskem centru Celje.

Debatni vikend nam ni prinesel le obilice znanja in zabave, pač pa tudi uspehov. Na ekipni ravni se je ekipa Kranj Phoenix (Urša Ahčin, Izabela Letonja, Larisa Grbić) uvrstila na odlično 5. mesto, drugi dve ekipi pa na 9. in 10. mesto.

Na ravni govorcev sta Urša in Izabela zasedli neverjetno 4. in 5. mesto, med novinci pa je po sistemu Veni, vidi, vici! zmagala naša debaterka Lara Livakovič Kočevar, ki je tudi v skupnem seštevku zasedla visoko 10. mesto. Uspehi se tu še niso končali, saj je 5. mesto med novinci pripadlo Brini Mohar.

nazaj na Novice