Travnik se je spremenil v ogromno blatno lužo. Gumijasti škornji!

22. junij 2023 / Avtor: Neža Polajnar in Uma Černe Klofutar iz 2. f

Drugošolci Gimnazije Kranj v nedotaknjeni naravi na taboru v Prekmurju

Travnik se je spremenil v ogromno blatno lužo. Gumijasti škornji!

Tudi letos smo se dijaki drugih letnikov odpravili na tradicionalni petdnevni tabor v Prekmurju. V soboto smo se zgodaj zjutraj v dežju zbrali v Kranju, vsi opremljeni s tremi ali štirimi torbami. Na avtobuse smo zložili šotore, potovalke, kovčke, vreče, nahrbtnike in gumijaste škornje. Nato smo se poslovili od svojih domačih in se polni pričakovanj okoli osme ure zjutraj posedli po avtobusih ter se odpeljali proti Prekmurju. Po triurni vožnji smo prispeli na travnik, kjer smo najprej izvedeli, da je najhujši prekršek to, da uporabiš diksi drugega razreda, nato pa smo postavili svoje šotore. Potem smo tabor pripravili za bivanje – postavili smo igrišča za nogomet, odbojko in badminton, koše za smeti in iz gozda prinesli les za večerne kresove. Popoldne smo imeli športne igre brez meja. Po igrah je bila na vrsti večerja, po njej pa program, in sicer kviz, ki nam ga je pripravil 2. a. Za zaključek dneva smo ob tabornem ognju ob spremljavi kitare zapeli nekaj pesmi.
V naslednjih dneh je bilo za nas pripravljenih več aktivnosti, ki smo jih razredi opravljali izmenično. Naš razred je najprej užival v pustolovskem parku ter si ogledal Bukovniško jezero, ob katerem nam je mag. Rozman povedal nekaj zanimivosti o energijskih točkah. Po izletu smo se vrnili v tabor na kosilo. Popoldne smo imeli biološke delavnice, na katerih smo lovili žuželke, prepoznavali vrste dreves in cvetlic ter opazovali živa bitja in značilnosti bližnjega potoka. Po večerji bi morala večerni program pripraviti 2. c in 2. č, vendar je začelo močno deževati. Zaradi dežja smo večerni program odpovedali, namesto njega pa smo imeli prosti čas in igrali družabne igre. Ker je deževalo vso noč, se je travnik spremenil v ogromno blatno lužo, zato so tisti, ki s seboj niso imeli gumijastih škornjev, kaj kmalu obžalovali svojo odločitev. Dopoldne smo obiskali Slovensko vojsko, kjer smo imeli tri delavnice; streljanje z zračno puško, predavanje o preživetju v naravi ter predavanje o oživljanju. Popoldne bi morali imeti športni turnir, ki pa je bil odpovedan zaradi blata in dežja. Klub temu smo se zabavali in preživeli prijetno popoldne. Zvečer sta odličen program pripravila 2. d in 2. e. Razreda sta nam pripravila vrsto zanimivih izzivov, ob katerih smo se vsi zelo zabavali.
Naslednji dan smo se odpravili v Moravske Toplice, kjer smo se kopali, igrali odbojko, kartali in počivali po napornih treh dneh blata, komarjev in dežja. Proti večeru smo se vrnili v tabor in imeli še zadnji program ob tabornem ognju, ki sta ga pripravila 2. f in 2. g. Ker je bil to zadnji večer, so nam profesorji pustili, da smo šli spat nekoliko pozneje. Zadnjih nekaj ur smo tako preživeli v prijetnem klepetu ob tabornem ognju. Zadnji dan smo se zbudili že zelo zgodaj, saj smo morali hitro pospraviti blatne in mokre šotore. Ko smo zaključili pospravljanje, smo poskrbeli, da smo parcelo zapustili v enakem stanju, kot smo jo dobili (razen ogromne količine blata). Za seboj smo pobrali vse smeti in podrli igrišča, ki smo jih prvi dan postavili. Nato smo na avtobuse naložili vso svojo prtljago in se odpravili proti Kranju.
Če sva čisto iskreni, lahko zapiševa, da so se tabora veselili le redki, pa smo vsi prišli nazaj živi in zdravi (razen nekaj komarjevih pikov) ter polni novih vtisov. Meniva, da bi se skoraj vsak izmed nas, če bi imel možnost, da taborjenje ponovi, za to odločil, saj je bila izkušnja zares nepozabna. V vsem tem blatu in dežju smo se namreč res povezali med seboj, posneli nekaj nepozabnih fotografij ter doživeli nekaj dogodivščin, ki se jim bomo smejali še leta.

nazaj na Novice