»Trenutek, ko se odrineš s samega štarta, je nepopisljiv.«

05. april 2024 / Avtor: Matjaž Pavlič, prof.

Kranjski gimnazijci na državnem prvenstvu v smučanju in deskanju za srednje šole

»Trenutek, ko se odrineš s samega štarta, je nepopisljiv.«

V sredo, 19. 3. 2024, je na Soriški planini potekalo državno prvenstvo v smučanju in deskanju za srednje šole. Gimnazijo Kranj so v disciplini alpsko smučanje – veleslalom zastopali: Hana Andolšek Vertovšek (4. č) , Tinkara Mur (2. a), Žan Egart (1. g) in Lan Sajovic (4. f). Kmalu po ogledu proge se je začelo tekmovanje. Med nekategoriziranimi smučarkami in smučarji je najprej s štartno številko 2 nastopila Tinkara Mur in dosegla odlično 8. mesto. S štartno številko 128 je nastopil Lan Sajovic, ki je po odločnem začetku žal odstopil. Sledili so nastopi kategoriziranih smučark, kjer je Hana Andolšek Vertovšek s številko 160 dosegla 8. mesto.
»Samozavest, moč, želja po uspehu, pa tudi strah, nervoznost in "metuljčki v trebuhu" so občutki, ki te obdajajo pred samim začetkom tekme. Trenutek, ko se odrineš s samega štarta, je nepopisljiv. Pozabiš na vse, preideš v popolnoma svoj svet, v katerem ostaneš sam s progo, s katero se boriš vse do cilja. Še slajši so občutki, ko se zaustaviš v ciljni areni, ko adrenalin popusti in te preplavijo občutki sreče, zadovoljstva in ponosa. In takrat se zaveš, da je bil vreden ves trud in da bodo snežne strmine vedno tvoj drugi dom,« je Hana opisala svojo izkušnjo.
S številko 187 je kot zadnji Gimnazijo Kranj zastopal Žan Egart. Žan se je na progo podal samozavestno in dosegel 7. mesto z rezultatom 31,88 sekunde, kar je le 57 stotink za prvouvrščenim. Po tekmi je dejal: »Na štartu tekme je prisotna živčnost in želja po dobrem rezultatu, obenem pa tudi razmišljanje o postavitvi proge. Ko sem se pognal s štarta, je napetost popustila, ker sem bil osredotočen na vožnjo. Ob prihodu v cilj sem čutil olajšanje, hkrati pa tudi upal na dobro uvrstitev. S svojim nastopom sem bil zadovoljen in obenem ponosen, da sem uspešno zastopal Gimnazijo Kranj.«
Vsem tekmovalcem čestitamo za borbenost in predano vožnjo.

nazaj na Novice