Trije diamantni maturanti na mednarodni maturi na Gimnaziji Kranj

08. julij 2021 / Avtor: Nataša Kne, prof.

16 zlatih maturantov med deseto generacijo mednarodne mature na Gimnaziji Kranj, med njimi trije z vsemi točkami, povprečje točk visokih 41,41.

Trije diamantni maturanti na mednarodni maturi na Gimnaziji Kranj

V majskem roku je maturo z odliko opravilo 16 dijakov, kar je 72,37 % vseh dijakov, dosegli so 40 točk in več od vseh možnih 45 točk, od tega so trije dijaki dosegli vse točke. Zlati maturanti so Klara Babič, Vida Babič, Hana Brezar, Simon Bukovšek, Lovrenc Cvijič, Marcel Čarman, Tara Gantar, Eva Igličar, Špela Koprivnikar, Leja Meglič, Luka Perc, Nives Rupnik in Tjaša Sušnik. Diamantni maturanti so Maruša Kristan, Pia Kristanc, Maj Marcel Škof.

6. julija 2021 so bili znani rezultati mednarodne mature. V svetovnem merilu je mednarodno maturo uspešno opravilo več kot 140.000 dijakov, na Gimnaziji Kranj pa desetič v zgodovini naše šole 22 dijakov. Svetovno povprečje na mednarodni maturi je približno 30 točk, naše pa visokih 41,41 točke, kar je za 0,28 točke manj kot lani (41,64 točke). V svetovnem merilu maturo vsako leto uspešno opravi približno 79 % dijakov, na Gimnaziji Kranj pa 100 %. Z letošnjim rezultatom smo zelo zadovoljni, saj pomeni, da je mednarodna matura na Gimnaziji Kranj uveljavljen in nadpovprečno uspešen program. Že od vsega začetka so naši rezultati nad svetovnim povprečjem. Za Gimnazijo Kranj predstavlja program mednarodna matura dodatno merilo uspešnosti in odličnosti, ki šoli omogoča še kakovostnejše pedagoško in izobraževalno delo.

nazaj na Novice