Napovedujemo: Večer z Andrejem Šifrerjem

04. maj 2023

Oba zbora naše šole bosta v sredo, 10. maja 2023, z orkestrom Glasbene šole Kranj in Andrejem Šifrerjem, ki je tudi kranjski gimnazijec, nastopila na koncertu na Brdu.

Napovedujemo: Večer z Andrejem Šifrerjem

V sredo, 10. maja 2023, bo na odru Kongresnega centra Brdo zazvenela glasba kantavtorja Andreja Šifrerja. Na koncertu, ki so ga organizatorji poimenovali  "Za prijatelje", bodo nastopili učenci Glasbene šole Kranj, dijaki Gimnazije Kranj in Andrej Šifrer. Koncerta bosta ob 17. in 19.30 uri.

Ideja koncerta se je rodila pred letom dni, ko je Šifrer praznoval 70. jubilej, pobudnica koncerta Glasbena šola Kranj pa je tokrat k sodelovanju povabila tudi dekliški in fantovski pevski zbor Gimnazije Kranj. Tako bosta svoje glasbene moči združili dve izobraževalni inštituciji, ki vsaka na svoj način skrbita za razvoj glasbene kulture v Kranju in okolici. Aranžmaje Šifrerjevih del za orkester in zbore je pripravil skladatelj Peter Tovornik.

Vstopnice za koncert so v prodaji od torka, 3. maja 2023, na Zavodu za turizem in kulturo Kranj v Kranjski hiši na Glavnem trgu v Kranju.

Vljudno vabljeni!

nazaj na Novice