Velikonočni formalni dan

01. april 2024 / Avtor: Val Vrhovšek iz 3. h

Kulturi formalnega oblačenja so se pridružili številni kranjski gimnazijci

Velikonočni formalni dan

Na velikonočni petek, 29. marca 2024, smo na Gimnaziji Kranj organizirali formalni dan. Namen formalnih dni je pokazati, da dijaki poznamo kulturo formalnega oblačenja ter da o tem podučimo tiste, ki s tem še niso seznanjeni. Prav tako dijake opomnimo, da je tudi šola uradna ustanova. Z organizacijo formalnih dni so nas seznanili starejši dijaki programa mednarodna matura oziroma dijaki trenutnega 4. h. Želeli smo doseči čim večjo udeležbo, pri čemer so nam pomagali naši predhodniki in koordinatorica programa mednarodna matura, profesorica Nataša Kne. Z njihovo  pomočjo smo dogodek promovirali preko šolskega radia in šolskih socialnih omrežij.
To ni bil prvi formalni dan v letošnjem šolskem letu, bil pa je eden zanimivejših, saj se je odvijal ne samo na petek pred veliko nočjo, temveč tudi na 150. obletnico rojstva Rudolfa Maistra, enega najbolj znanih dijakov Gimnazije Kranj.
Veliko dijakov nam je pokazalo, da se znajo oblačiti. V skoraj vsakem razredu so se pridružili formalnemu dnevu. Ker je formalno oblačenje zelo pomembno v življenju, največkrat se z njim seznanimo pri iskanju službe ali na uradnih dogodkih, smo lahko veseli, da se ga naši dijaki udeležujejo. Še bolj veseli pa smo lahko, da nekateri izmed njih izkazujejo ne le zadovoljstvo, temveč tudi navdušenje nad njim. Za vse prihodnje formalne dni vabimo še ostale dijake ter upamo, da jih še veliko več pokaže navdušenje in željo po formalnem oblačenju.

nazaj na Novice