Vsak dan ste večji

29. september 2020 / Avtor: Hana Bujanović Kokot iz 4. h / Fotografije: Jakob Cehner

Pismo 9. generaciji mednarodne mature na Gimnaziji Kranj ob slavnostni podelitvi diplom.

Vsak dan ste večji

Maturantje, vsak dan ste večji. Višji in zrelejši in pametnejši in večji. Zadnja štiri leta ste rasli znotraj zidov Gimnazije Kranj in ona je rasla z vami. Ustvarjali ste spomine, gradili sanje in jih dosegali. Pred vas so bili postavljeni izzivi, s katerimi se ni soočal še nihče pred vami, in kljub temu da vam je bil nadzor nad maturo malodane vzet iz rok, ste naredili največ, kar ste lahko. Soočili ste se. In obrestovalo se je. Dosegli ste rezultat, ki ga še ni bilo, med vami je namreč kar 18 zlatih maturantov, osvojili pa ste neverjetno povprečje 41,64 točke.

Deseta obletnica mednarodne mature na Gimnaziji Kranj je tako obeležena z zavidljivim uspehom na maturi. Peter Semolič je zapisal: »Morda niti ni tako res, da je prvi korak tisti najtežji. 32.227. je neprimerno napornejši.« Prehodili ste prav vsakega izmed njih, se vzpenjali vse od leta 2016, ko ste prestopili prag te šole, od leta 2018, ko ste se vpisali v program mednarodne mature, do tega trenutka. Čas je, da si oddahnete. Vzemite si trenutek in se spomnite na pretekla štiri leta svojega življenja – ko ste se prvič zares zaljubili, ko ste iskali, izbirali in živeli svoje ideale, sklenili prijateljstva, ki bodo držala vse življenje, se učili in naučili, garali, odkrivali nov svet in ga osvojili. Dosegli ste vrh in zdaj se odpravljate iskat novega.

Ne smemo pozabiti, da s tem pismom naslavljamo tudi profesorje IB-programa, ki že deset let mladim pomagajo tlakovati pot do zvezd. Hvala, ker sijete za nas.

nazaj na Novice