Z Evrošolo gredo kranjski gimnazijci v Strasbourg

17. december 2019 / Avtor: Manca Kejžar iz 3. h

Gimnazija Kranj se je v petek, 6. 12. 2019, udeležila tekmovanja Eurošola, ki ga organizira pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Z Evrošolo gredo kranjski gimnazijci v Strasbourg

Tekmovanje je sestavljeno iz dveh delov, pisnega testa, ki preverja znanje dijakov o Evropski uniji, in debate, kjer dijaki razpravljajo na eno od 6 različnih tematik. Tema naše ekipe je bila okolje, naša debatna trditev pa “Evropska unija bi morala dosledno prepovedati proizvodnjo in uporabo gensko spremenjenih organizmov (GSO)”. V sklopu tekmovanja je potekal tudi ogled Hiše Evropske unije v Ljubljani in predstavitev Evropskega Parlamenta Slovenije.

Zbrane sta nagovorila slovenska evropska poslanka iz vrste Socialnih demokratov gospa Tanja Fajon in predstavnik Hiše EU za odnose z javnostmi gospod Andrej Miholič. Dijaki Klara Babič, Vida Babič, Luka Perc in Manca Kejžar iz 3. h ter Vito Krajnik in Hana Šuligoj iz 3. f smo osvojili 3. mesto in se bomo za nagrado odpravili na obisk Evropskega parlamenta v Strasbourg. Hvala tudi obema mentoricama prof. Patriciji Veldin in prof. Tatjani Shrestha.

nazaj na Novice