Zbiralna akcija za zavetišče Horjul je bila izjemno uspešna

04. januar 2021 / Avtor: Gaja Bumbar iz 3. h

Kranjska gimnazijka Gaja Bumbar je sprožila zbiralno akcijo S tačko v roki v novo leto.

Zbiralna akcija za zavetišče Horjul je bila izjemno uspešna

V karantenskem času so nam podporo prinesli tudi naši ljubljenčki, ki so s svojimi smrčki odgnali marsikatero temno misel. Številne družine so se tudi prvič poskusile v vlogi lastnikov in si poiskale štirinožne prijatelje. V upanju, da praznično iskrico vnesemo tudi med tačke, ki še čakajo, da bodo lahko postale del stalne družine, sem se odločila, da organiziram dobrodelno zbiralno akcijo za Zavetišče Horjul. Ker sem želela, da akcija doseže čim več ljudi, sem jo začela tam, kjer se danes nahajajo vsi – na internetu. Ustvarila sem digitalni adventni koledar, v katerem so obiskovalci Instagrama in Facebooka Gimnazije Kranj vsak dan preko ilustracije, slike in kratkega opisa spoznali enega izmed kosmatincev, ki čakajo na posvojitev v Zavetišču Horjul.

V glavni avli Gimnazije Kranj smo kljub karantenskim omejitvam uspeli dvakrat tedensko organizirati zbiranje materialnih in denarnih prispevkov. Na spletnih straneh pa smo ljudi spodbujali k premišljevanju o odgovorni posvojitvi ali posvojitvi na daljavo, s katero so lahko podpornik enega izmed oskrbovancev, dokler si ne najdejo primerne družine.

Kljub strogim COVID-19 omejitvam se je nabralo ogromno prispevkov in avto na poti do Horjula je bil nabito poln. Skrbnika zavetišča sta bila nad izkazano dobrodelnostjo navdušena, saj je čas karantene omejil marsikatero pomoč. Tudi živali so bile navdušene. Eden izmed mačkov je hitro pregledal vse vreče in jih potem zavaroval kot sfinga. Pozdravila me je tudi Fiona, ki se je od vsega najbolj veselila priboljškov in toplih dek.

Tako nam je kljub temačnosti COVID-19 časa praznikom uspelo povrniti del njihovega čara. Živalim smo omogočili, da začutijo posebnost praznikov, in zagotovo bodo zdaj lahko brezskrbno opletale z repki na božične pesmi. Mi pa smo s tačko v roki zakorakali v leto 2021.

nazaj na Novice