Živa Marinšek nastopila ob boku Nipketu, Gaji Prestor in Žanu Serčiču

22. oktober 2019 / Avtor: Špela Koprivnikar iz 3. h

Živa Marinšek je pesnica, ki je svojo pot začela na krožku ustvarjalnega pisanja na Gimnaziji Kranj, v četrtek pa se je z zmagovalnim rapom Nisi za v smeti predstavila na odru Kina Šiške.

Gimnazija po svojih hodnikih skriva mnogo talentov – mnogo jih je, ki jih že dodobra poznate, nekateri so ravno začeli cveteti, nekateri pa se še skrivajo v neobstoječih učilnicah. Eden izmed njih je tudi Živa Marinšek, pesnica, ki je svojo pot začela na krožku ustvarjalnega pisanja, v intimi znanih obrazov, v četrtek, 17. oktobra 2019, pa se je z zmagovalnim rapom Nisi za v smeti predstavila na odru Kina Šiške. Na natečaju #recinenasilju je s svojim rapom namreč osvojila zmagovito prvo mesto in si prislužila nastop na koncertu Ina ni edina, ki ozavešča o pomembnosti prireditve. Ob njej so ji na odru stali ob strani njeni bratranci, ki so jo spremljali na kitari in klavirju, iz občinstva pa jo je podpiralo za skoraj en razred prijateljev in dijakov. Del nagrade je bilo prav tako snemanje videospota, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi, premierno pa je bil predvajan na koncertu Ina ni edina, prirejen na dan boja proti trgovanju z ljudmi. Večer so popestrili tudi drugi slovenski glasbeniki in influencerji, kot so Nipke, Gaja Prestor in Žan Serčič.

Video posnetek za sklado Nisi za v smeti je na ogled: https://www.youtube.com/watch?v=Bc_SvBHzVms

Živa, iskrene čestitke v imenu Gimnazije Kranj. Kot vzhajajoča zvezda si pravi navdih in vzor drugim stremečim umetnikom, mi pa ti v prihodnje želimo še več nastopov na vse večjih odrih in drugih uspehov na tvoji umetniški poti.

nazaj na Novice