Zlata sovica priletela k Urhu Muru iz 4. h za Optimizacijo trebušeja z eno ročico

28. maj 2024 / Avtor: Žana Lampič, prof.

Štiri sovice kranjskih gimnazijcev na 58. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije

Zlata sovica priletela k Urhu Muru iz 4. h za Optimizacijo trebušeja z eno ročico

V ponedeljek, 20. maja 2024, je na Gimnaziji Murska Sobota potekalo 58. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Kot smo že poročali, so se na državno tekmovanje uvrstile štiri naloge naših dijakov, iz Murske Sobote pa smo se vrnili z nalogami, obogatenimi z nagradami. Zlato priznanje oziroma zlato sovico je za svojo nalogo dobil Urh Mur, 4. h: Optimizacija trebušeja z enojno ročico, področje tehnika in tehnologija, mentorica prof. Barbara Hudovernik.
Srebrno priznanje oz. srebrno sovico pa so si zaslužile naslednje naloge:

  • Patricija Zupan, 3. a: Mikrokinetika delovanja lokalnih anestetikov z aplikacijo na kokainu, interdisciplinarno področje (kemija, biologija, fizika, matematika), mentorja prof. dr. Petra Košir in dr. Janez Mavri,
  • Tija Stritih in Tea Krč, 4. c: Gimnazija Kranj v zlatem rezu, področje matematika, mentorica prof. Žana Lampič,
  • Jakob Velkavrh in Benjamin Gašperin, 4. h: Natančno določanje dolžine niti in koeficienta linearnega zračnega upora uteži matematičnega nihala z opazovanjem aktivacij dveh blizu si postavljenih fotovrat, področje astronomija in fizika, mentorica prof. Barbara Hudovernik.

Iskrene čestitke vsem raziskovalkam in raziskovalcem ter njihovim mentoricam in mentorju. Vsem pa želimo še veliko radovednosti in zagona ob nadaljnjem raziskovanju.

nazaj na Novice