Zmaga Gimnazije Kranj v finalu debate #Climate of Change

30. junij 2021 / Avtor: Brina Mohar, Špela Tomšič, Larisa Grbič iz 1. e in mentorica prof. Katarina Lovenjak

Pri projektu sodelovalo 18 kranjskih gimnazijcev, 6 jih je debatiralo.

Zmaga Gimnazije Kranj v finalu debate #Climate of Change

Gimnazija Kranj se je od marca do maja 2021 z 18 dijaki od 1. do 3. letnika udeleževala delavnic v okviru projekta #Climate of Change. Namen je ozaveščanje in razumevanje tematik, povezanih z migracijami, ki nastanejo zaradi podnebnih sprememb.

Junija je za srednješolce potekalo še nacionalno #Climate of Change debatno tekmovanje. Končna trditev se je glasila »Razvite države bi morale sprejeti vse okoljske migrante«. Zmaga v finalnem dvoboju med Gimnazijo Kranj in Gimnazijo Nova Gorica je odločala o tem, katera debatna ekipa se bo novembra 2021 udeležila evropskega tekmovanja v Bruslju, v katerem se bodo v mešanih ekipah pomerili dijaki iz kar 12 držav. Obe ekipi sta se v razpravi odlično izkazali, sta poudarila sodnika Miha Andrič in Gorazd Jurman, toda za zmagovalce sta soglasno razglasila ekipo iz Kranja – Izabelo Letonja iz 2. b, Aljo Šlenc iz 2. a, Uršo Ahčin iz 3. h, Brino Mohar iz 1. e, Lariso Grbić iz 1. e in Vita Grilca iz 2. b.

Platforma Sloga torej poziva vse mlade, ki bi s svojimi slišanimi idejami, mislimi lahko naredili boljši svet in s tem preprečili hujše posledice podnebnih sprememb. Vse, ki vas zanimajo kritično razumevanje aktualnih tematik, timsko delo in spoznavanje mladih z vsega sveta, pozivamo, da nič ne čakate in se jeseni pridružite našim debaterjem. Mesta so odprta!

nazaj na Novice