Kranjski gimnazijci peli za dober namen – dobrodelni koncert Cerkljam v poplavah

V četrtek, 20. oktobra 2023, je v župnijski cerkvi Marijinega oznanjenja v Adergasu potekal dobrodelni koncert Cerkljam v poplavah, namenjen zbiranju sredstev za obnovo Kulturnega hrama Ignacija Borštnika in Osnovne šole Davorina Jenka v Cerkljah na Gorenjskem. Koncert je organiziral Lions klub Brnik, dogodek pa je privabil številne obiskovalce, ki so s prostovoljnimi prispevki zbrali preko 2000 evrov.

V čarobnem večernem vzdušju cerkve so se na odru izmenjevali talentirani izvajalci, ki so prispevali svoj del k dobrodelnosti dogodka. Program je zajemal širok spekter glasbenih žanrov, ki je razveseljeval poslušalce vseh starosti.
Na koncertu so s številnimi glasbenimi točkami nastopili učenci in učitelji Glasbene šole Kranj, Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj pod vodstvom dirigenta Erika Šmida ter oba zbora Gimnazije Kranj – Fantovski pevski zbor Gimnazije Kranj pod vodstvom dirigentke Ane Bec in Dekliški pevski zbor pod vodstvom dirigenta Erika Šmida. Dobrodelni koncert Cerkljam v poplavah je bil priložnost za skupnost, da se združi v enotnosti in prispeva k obnovi svojih kulturnih in izobraževalnih ustanov. Zbrana sredstva bodo neposredno namenjena za obnovo Kulturnega hrama Ignacija Borštnika in Osnovne šole Davorina Jenka v Cerkljah.

Avtor: Erik Šmid, prof.
Fotografije: Janez Kuhar

nazaj na Reportaže